Wargaming širi prisutvo u Evropi otvaranjem kancelarije u Srbiji

Adi Zeljković
2 minute vrijeme čitanja

Wargaming Beograd i Wargaming Varšava će imati do 400 zaposlenih.

Wargaming najavljuje sledeći korak u procesu svog restruktuiranja – otvaranjem novih studija u Beogradu, Srbija i Varšavi, Poljska koji će pojačati globalne operacije kompanije. Nove lokacije će postati sedma i osma kancelarija u Evropi, pridružujući se Nikoziji, Vilnijusu, Pragu, Kijevu, Gildfordu i Berlinu i u ova dva studija će biti zaposleno do 400 ljudi.

Wargaming Beograd će zapošljavati i internacionalne i lokalne talente u sferama razvoja i izdavanja. Ubuduće će ova kancelarija postati i bitno mesto za relokaciju Wargaming zaposlenih iz drugih studija. Studio će se fokusirati na World of Tanks i World of Warships franšize, pružajući ključne usluge i potencijalno razvoj novih proizvoda.

Wargaming Varšava će inicijalno biti sastavljen od malog izdavačkog tima dok će budući razvojni planovi za ovu lokaciju biti napravljeni kako se dalje bude razvijao process restruktuiranja kompanije Wargaming.

“Varšava i Beograd su logični izbori za ove nove lokacije, oba grada imaju tehnološke sektore koji se brzo razvijaju i enorman potencijal. Radujemo se što ćemo blisko sarađivati sa IT zajednicama oba grada da bismo oformili najbolje timove za razvoj i izdavaštvo”, rekao je Viktor Kišlji, Wargaming CEO. “Wargaming nastavlja sa velikim planovima za budućnost. Beograd i Varšava će biti ključni u postizanju naših ciljeva”.

Kao deo lansiranja nove kancelarije u Beogradu, Wargaming će podržavati i razvoj lokalnih talenata nudeći sveobuhvatan lokalni program radnih praksi – Wargaming Forge. Ovaj program će omogućiti talentovanim pojedincima (lokalni učenici, studenti, mlađi profesionalci) da ovladaju veštinama pod vođstvom iskusnih lidera i mentora iz kompanije.

Za više informacija o kompaniji posetite wargaming.com

TAGGED:
Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *