UK očekuje da se Xbox Activision Blizzard akvizicija odobri ove sedmice

Adi Zeljković
1 minute vrijeme čitanja

Ovo je velika sedmica za Microsoftov pokušaj akvizicije Activision Blizzarda, budući da će Uprava za tržišno natjecanje i tržište UK-a donijeti konačnu odluku hoće li odobriti preuzimanje do ove srijede, 26. aprila.

Uoči tog datuma, Financial Times izvještava da se “očekuje” da CMA glasa za dogovor:

Činilo se da će CMA odobriti preuzimanje Activision Blizzarda od kraja marta, a tijelo je u to vrijeme objavilo da više nema zabrinutosti oko prijetnje akvizicije tržištu igara na konzolama. To je u konačnici natjeralo Sony da kritizira presudu kao “iznenađujuću, bez presedana i iracionalnu”.

Čini se da je jedina preostala prepreka utjecaj na tržište igara u cloudu, o čemu je CMA u prošlosti otkrio svoju zabrinutost, ali nedavni niz Microsoftovih ugovora s pružateljima igara u cloudu možda je pomogao ublažiti te brige.

Naravno, pratite naš portal da biste bili u u toku sa najnovijim informacijama iz svijeta video igara.

Ako želite biti u toku s najnovijim sadržajem, zapratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našem Discord serveru.

TAGGED: ,
Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *