Šta će biti tema novog The Witchera?

Adi Zeljković
4 minute vrijeme čitanja

Dakle, o kome će se i o čemu će se baviti ova predstojeća igra, ona koja se neće zvati The Witcher 4, ali za koju još nemamo bolje ime? Zasada možemo samo da nagađamo, pa hajde da počnemo.

Biće o Ciri

Ako witcher medaljon u najavi predstavlja redizajniran izgled Škole mačaka, to bi mogao biti nagoveštaj da će Ciri biti protagonista. Ona nosi medaljon Škole mačke, pošto ga je uzela od lovca na glave u knjigama, koji zamenjuje Geraltovu medaljon Škole koji u svakom slučaju se pojavljuje u trećem nastavku gde smo imali priliku da igramo kao Ciri.

Ako to nije novi izgled Škole mačaka, a CD Projekt dodaje novu školu veštica sa temom risa, jedna Ciri bi se zvanično mogla pridružiti, uprkos tome što nije prošla kroz standardna suđenja witcherima. U svakom slučaju, taj medaljon leži u snegu, sa kojim je Ciri tematski povezana.

Imati Ciri kao protagonista predstavlja nekoliko problema, ali ne i nepremostivih. Ona ne koristi znakove i ne pije napitke i može da se teleportuje, tako da bi borba bila sasvim drugačija. Naravno, borba je potpuno redizajnirana u svakoj igrici Witcher-a do sada, i već smo mogli da igramo kao Ciri u The Witcher-u 3.

Moćićemo da napravimo svog Witchera

S druge strane, CD Projekt Red je dozvolio igračima da naprave V-ja za Cyberpunk 2077. Šta ako sledeća igra Witcher dozvoli igračima da dizajniraju svog Witchera? Onaj ko se pridruži novoj školi witchera koja prima muškarce i žene, vilenjake i patuljke.

To bi pisce oslobodilo potrebe da biraju koji je završetak The Witcher-a 3 pravi, i dozvolilo im da naprave igru o witcherima koji radi veštičarske stvari, a da ne moraju toliko da brinu o suprotnosti postojećem predanju.

Takođe bi mogao da napravi novu postavu likova na koje bi CD Projekt imao prava, uz zadržavanje osećaja kontinuiteta vraćanjem elemenata The Witcher 3 kao što su ugovori, vešci, alhemija i Gvent. Zamislite da se, na kraju dugačke priče o turniru u Gventu, vaš protagonista kojeg ste sami napravili suoči sa vrhunskim majstorom, u tom trenutku čujete Geralta kako kaže: „Podeli mi“. I to je bio njegov jedini nastup u celoj igri.

Stvar je u tome što se The Witcher igre izdvajaju od ostalih RPG-ova je to što vam ne dozvoljavaju da igrate nedefinisanog heroja koji može biti šta god želite. Igra se na tumačenje postojećeg lika, na odlučivanje kakav Geralt želite da budete. Izgubiti to značilo bi izgubiti značajan deo same igre.

Imaće više protagonista

Šta ako mogućnost da se igra  kao Ciri u The Witcher 3 nije bila sugestija za nastavak njene priče, već da bi nastavak takođe imao više od jednog karaktera za igru? Evo načina da usrećite ljude koji žele da igraju kao Ciri, a da istovremeno sačuvate netaknutim znakove i napitke u igrici The Witcher 3.

To bi moglo biti jako zabavno i odražavalo bi način na koji su originalne kratke priče o Geraltu postale serija romana koji su često trošili poglavlja daleko od njegove tačke gledišta, prateći druge likove i dajući ambijentu osećaj bogatstva.

Ovo su neka naša predviđanja, a da zaboravili smo i Vesemira I to mladog, mada šta god nam CD projekt red isporuči ne sumnjamo da će biti zanimljivo. Koje je vaše mišljenje o čemu će biti nova Witcher igra?

TAGGED: ,
Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *