Square Enix želi da kreira NFT fokurisane na priču

Adi Zeljković
1 minute vrijeme čitanja

Square Enix planira da kreira NFT-ove „fokusirane na priču“.

Prema izveštaju sa sastanka akcionara za 2022. godinu, kompanija planira da nastavi da integriše tehnologiju blockhaina razvoj igara.

Kao što je otkriveno u izveštaju, srednjoročni ciljevi kompanije uključuju „razvoj blockchain igara i proizvoda za zabavu“.

Međutim, kada je razgovarao o tome kako će blockchain uticati na najveće franšize kompanije, predsjednik Square Enix-a Josuke Matsuda je rekao: „Još je prerano razmišljati o pravljenju blockchain igara iz Dragon Quest i Final Fantasy franšiza.

Square Enix je nedavno predao Crystal Dynamics, Eidos Montreal, Square Enix Montreal i katalog IP adresa uključujući Tomb Raider, Deus Ex, Thief i Legacy of Kain za 300 miliona dolara Embracer grupi.

TAGGED: ,
Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *