Sony: Kvalitet AAA igara bi opao ako bi one bile uključene u PS Plus po izlasku

Adi Zeljković
1 minute vrijeme čitanja

PlayStation je rekao da će morati da smanji budžete i snizi kvalitet svojih AAA igara, ako bi bile uključene u PlayStation Plus po objavljivanju.

„Uzdržaću se od komentara o strategiji konkurenata“, rekao je izvršni direktor PlayStationa Hiroki Totoki investitorima tokom poslednjeg finansijskog poziva kompanije). „Naše trenutno razmišljanje je da imamo troškove razvoja [i] odgovarajuća ulaganja u istraživanje i razvoj za kvalitetne proizvode, a to će poboljšati platformu i dugoročno unapriediti poslovanje.

„Naslovi AAA tipa na PS5, ako ih distribuiramo na uslugama pretplate, možda ćemo morati da smanjimo investiciju koja je potrebna za to i to će pogoršati kvalitet naslova prve strane i to je naša briga.“

Totoki je zaključio, „dakle, želimo da budemo sigurni da ulažemo odgovarajuće troškove razvoja da bismo imali solidne proizvode/naslove koji će biti predstavljeni na pravi način“.

Ovo je potpuno suprotna taktika od one kojoj pribjegava Microsoft sa svojim Xbox Game Pass servisom, ali ostaje da vidimo kako će se obje strane naći sa svojim različitim politikama.

TAGGED:
Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *