Sea of Thieves dobija novo ažuriranje s PvE avanturom

Adi Zeljković
2 minute vrijeme čitanja

Uvijek me veseli vidjeti Sea of Thieves novosti – to je jedna od onih igara za koje mislim da ima sjajnu premisu i uvijek pruža zabavu, a uspjela je živjeti unatoč prijetnjama gašenja 2022.

Igra ne samo da je zanimljiva, već je i dosta popularnija nego što je bila i napreduje – što je još jednom dokazano najavljenim novim ažuriranjem za 2023. koje je Rare najavio ove sedmice. Ovo ažuriranje će se usredotočiti na poboljšanja pronalaženja partnera, kao i na dodavanje Pet Rocksa i potpuno novog događaja pod nazivom The Secret Wilds. Uvijek je bilo uzbudljivo biti gusar, ali sada još i više.

Event The Secret Wilds nastavit će se tačno tamo gdje je stao prethodni PvE događaj The Rogue’s Legacy, koji je istraživao pozadinsku priču nemrtvog pirata po imenu Captain Briggsy. Događaj će trajati od 18. januara do 2. februara, tako da će igrači imati nekoliko sedmica da dublje proniknu u misterij.

Sea of Thieves također dobiva cijeli niz novih kozmetičkih proizvoda, uključujući set odjeće, oružja i dodataka za brodove “Labyrinth Looter” tematizirajući grčki mit o Tezeju i Minotauru. Tu je i novi emote koji navodi igrače da se igraju sa svojim vlastitim Pet Rockom – pretpostavljam da ako ne možete imati papigu, kamen je sljedeća najbolja stvar.

Vjerojatno najuzbudljivije promjene, međutim, dolaze u obliku poboljšanja PvP načina igre, posebno kada su u pitanju sistemi povezivanja. U pokušaju da skrati vrijeme čekanja, Rare uvodi sistemi koji će upariti igrače s protivnicima iz iste frakcije ako su vremena učitavanja preduga kako bi bili sigurni da će igrači uvijek moći ući u igru. Osim toga, Rare također povećava broj PvP arena sa šest na 50, a gubitnička posada u bitci dobit će veću kompenzaciju kako bi gubici bili manje dosadni.

Obavezno pogledajte video vijesti o Sea of Thieves za više informacija!

Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *