Remedy radi na Max Payne 1 i 2 remakeu

Adi Zeljković
2 minute vrijeme čitanja

Jedne od najboljih igara ranih 2000-ih će dobiti svoje remakeove.

Remedy je objavio da radi na remakeu pucačin iz trećeg lica Max Payne i Max Payne 2: The Fall of Max Maybe. Distribuirat će se kao jedan paket i vjerovatno neće uskoro biti objavljen jer je projekaat u “fazi razvoja koncepta”.

Remedy je stvorio obje originalne igre Max Paynea, ali ih je Rockstar objavio i još uvijek kontrolira Max Payne autorska prava. Prema najavi Remedy-ja, obratio se Rockstaru sa idejom da prepravi igre, a suosnivač Rockstara Sam Houser bio je “oduševljen” idejom. Rockstar finansira razvoj, čiji će budžet biti “u skladu sa tipičnom produkcijom Remedy AAA igara”, kaže Remedy.

Remedy planira koristiti svoj Northlight game engine, koji je nedavno viđen u Control. Prva Max Payne igra objavljena nekoliko godina nakon što je The Matrix stigao u kina, i bila je prva igra koja je zaista uspjela usporiti pucnjavu populariziranu filmom; taj uticaj se takođe može videti u prljavim njujorškim nivoima Max Payna, posebno na stanici metroa gde počinje.

Sličnosti sa Matrixom uglavnom se tu završavaju. Max Payne je ultra-melodramatični noir triler o bivšem policajcu koji se želi osvetiti. Njegova priča je isporučena s interludijama u stilu stripa i onim što je i dalje jedno od najboljih VO djela u svim video igrama.

Jedna zabrinutost je da bi Rockstar mogao ukloniti originalni Max Paynes kada budu objavljene prepravljene verzije, što bi bilo razočaravajuće. Postoji presedan: nakon što je objavio Grand Theft Auto: The Trilogy, Rockstar je uklonio originale iz prodaje, što je bilo posebno frustrirajuće s obzirom na to koliko su remakeovi bili nespretni.

Nadamo se da je još uvijek moguće nabaviti Maxa Paynea u njegovom originalnom obliku.

Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *