Remake Dead Spacea je toliko strašan da se i direktor igre preplašio

redakcija
2 minute vrijeme čitanja

Pravi test horor igre je igrati je u mraku. Mnogo toga u horor igrama postaje toliko zabrinjavajuće kada noć padne i dok imate slušalice na glavi.

Posljednji put kad sam se toliko preplašio da sam brzinski pritisnuo ALT+F4 je bio dok sam testirao Outlast Trials. Uz malo sreće, remake Dead Space mogao bi biti još jedan na tom popisu.

“Kad ga igram noću, ne mogu ga igrati sa slušalicama. Jednostavno je previše jebeno strašno,” rekao je tehnički direktor David Robillard za Gamesradar u nedavnom intervjuu. “Samo količina realizma i, ta atmosfera. Ne samo vizualno, zar ne? Način na koji zvukom napravljen, ambijentom, efektima, sistema koji će vas pokušati prestrašiti…. ”

Kao što je Tyler Wilde spomenuo kad je krenuo s remakeom Dead Spacea, jedna od promjena u odnosu na original je dodavanje AI-a.

“Tokom remakea, ‘intenzivna umjetna inteligencija’ miješat će iznenadne napade nekromorfa s unaprijed predviđenim napadima,” kazao je, “i pokušat će vas prestrašiti igranjem sa svjetlima i zvukovima.

“Početni dio igre, vrlo su slični”, rekao je stariji producent Phillipe Ducharme za PLAY. “Ali dok prolazite kroz neka od poglavlja, postoje neki ciljevi koji nisu toliko popularni. Htjeli smo biti sigurni da, ako radimo promjenu, da zaista radimo promjenu.”

Robillard se vratio na temu prepadanja i izazivanja straha, rekavši: “Morali smo pronaći način da popunimo te praznine, tako da se igrač ne osjeća kao ‘Oh, bio sam ovdje, dobro je, siguran sam’ . Ne, nikad nisi siguran.”

Do sada je nekako vladalo da je svaki remake igre osrednji, osim možda Resident Evil 2 remake. Nadamo se da će Dead Space remake biti zaista kvalitetan jer se radi o kultnoj horor igri.

Remake Dead Spacea izlazi 27. januara. Na PC-u bit će dostupan na Steamu.

Ako želite biti u toku s najnovijim sadržajem, zapratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našem Discord serveru.

TAGGED:
Podijeli ovaj članak:
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *