Rainbow Six Siege – Y8S1 Operacija Commanding Force

Milan Radosavljević
8 minute vrijeme čitanja

Sa početkom svakog Invitationala u Rainbow Six Siege igri, svi sa nestrpljenjem očekujemo najavu nove Siege godine, šta nam ona donosi, a najviše prve sezone u toj godini, jer su nam te novine i promene najbliže. Sa polufinalnim mečevima, Ubisoft je iskoristio, kao i svake godine, taj savršeni trenutak, da nam predstavi novine i promene koje nam dolaze u prvoj sezoni osme godine podrške ove igre. Da da, niko nije mislio da će potrajati ovoliko, ali evo, traje sa preko 130.000 gledalaca na Twitchu trenutno. Ko bi rekao, zar ne?

Devojka iz Brazila

Proteklih par dana smo imali prilike da se igramo sa poprilično odabranim društvom, novim operaterom koji nam dolazi u prvoj sezoni, direktno iz Brazila, pod imenom Brava. Brazilska devetka, ili što bi u ovoj igri rekli, ofanzivni operater sa poprilično zanimljivim setom gedžeta i oružja, kao i atributa (ne takvih atributa).

Ubisoft je sa malo drugom mišlju krenuo u dizajniranju ovog operatera. Za razliku od nekih operatera koji smo dobili godinama, koji su izgledali, pa kao ulični borci najbolje rečeno, Brava je drugačija. Ona poprilično dobro prikazuje svojim izgledom taj vojnički dizajn, nešto šta je falilo u Siegeu. Ne baš falilo, ali smo ga retko kada dobijali. Dobar i čist dizajn, odličan miks maslinasto zelenih boja je sigurno ono šta će ovog operatera odvajati od nekih šljaštećih koji već postoje, pa i onih svakakvih skinova kojima, možda, samo možda nije mesto u igri.

Brava je operater sa trećim nivoom brzine i prvim nivoom healtha, što znači da će biti poprilično mobilna na mapama, a to će odlično koristiti ceo tim, jer ima fantastične mogućnosti. Prvo kao primarno oružje može koristiti PARA-308 ili CAMRS dok kao sekundarno USB40 ili Super Shorty, shotgun koji je uvek dobrodošao za soft breach svega i svačega na mapi.

Najbolja stvar kod nje je njen specijalni gedžet, takozvani Kludge Drone. Da znam znam, tu je već nekoliko operatera sa dronovima,  ali ovaj dron je poprilično poseban. Kludge Drone može da krade opremu defendera, u bukvalnom simslu te reči. Kludge Drone ima tri chargea kod sebe, svaki charge može da preuzme kontrolu defanzivnih gedžeta, apsolutno svih defanzivnih gedžeta. Nebitno da li je to Kapkanova zamka ili možda neprobojne kamere, Muteov uređaj protiv dronova, ona sve može preuzeti u koristt napadača, a u retkim situacijama uništiti. Brava ima dva ovakva drona i to može promeniti dinamiku partije kao nikada do sada. U periodu dok smo se igrali sa njom, uspeli smo da kreiramo neke savršeno dobre pa i smešne scenarije. Brava je definitivno operater koji će se svakome sviđati, ko će se svako boriti za nju na početku svake partije. Sa druge strane, ovo je sigurno operater koji će makar na početku, iliti možda i kasnije, biti najviše banovan, zbog neverovatne korisnosti u napadačkom timu. Mene iskreno zanima da li će se meta na turnirma promeniti, jer u prošloj godini, od četiri nova operatera, tri je našla svoje mesto u pro squadovima, a najčešće birani operater, od novijih, je definitivno Solis. Sada brava može praviti društvo sa njom, sa već standardnim starim operaterima koji se biraju od strane igrača.

Sa najavom ovog operatera, Brava je postala najegzotičniji novi operater, gde su svi koji su testirali sa mnom, bili bukvalno oduševljeni šta sve može da se uradi sa njom, a verujem da će se to oduševljenje prenesti i na generalnu publiku kada sezona bude izašla 7. marta ove godine.

Sada, da se bacimo na druge novine koje nam dolaze u prvoj sezoni osme godine Siege igre, koje ni najmanje nisu za zapostaviti.

Sam Fisher i  Argus kamera

Zero iliti Sam Fisher jeste bio koristan napadač, najviše zbog njegove izviđačke funkcije i Argus kamerica. Ipak, one su mogle da gledaju samo u delovima frontalno od njenog postavljanja, kao u osnovi svaka kamera. Sada će Zero moći da postavi kameru na tvrdim površinama, recimo očvršćeni zid, i onda rotirati kameru za 180 stepeni kako bi video šta je u prostoriji ispred njega, izviditi i informisati tim o  svemu tome.

Reload canceling

Prva i jako bitna promena je izbacivanje cancel-reload animacije. Šta to znači za obične igrače? Pa uvek kada vam je ostalo recimo pet, deset metaka u šaržeru, gledali ste da reloadujete vašu pušku. Pritom ste taj reload mogli da prekinete, ukoliko bi se u vašem vidokrugu pojavio neprijatelj. Sada to nećete moći da uradite. Kada kliknete reload dugme, morate sačekati da se animacija završi, tako da dobro morate razmisliti kada možete da reloadujete a kada ne, i da li vam je dovoljno toliko metaka u šaržeru koliko vam je ostalo za tight situacije. Ne zaboravite, jedan precizan metak je dovoljan za ubistvo svakog neprijatelja, deset bi značilo deset neprijatelja. A u protivničkom timu ima „samo“ pet igrača. Matematika je jasna.

Nove Onboard funkcije

Novi igrači, i pored svih olakšavajućih tutoriala koje je Ubisoft ubacio u toku protekle godine, i dalje imaju problema sa učenjem osnova kako operatera, tako njihovih mogućnosti, mapa, pa i same poente i mehanike igre. Upravo zbog toga, Ubisoft će ubaciti nove izazove kojima će moći da se posvete novi igrači kako bi savladali osnove pre nego što urone u Multiplayer mečeve. Sada će se izazovi deliti na dve sekcije – Beginners Challenges gde će se pričati o osnovama same igre, kao i Specialist Challenges gde ćete učiti koje su vrline i mane određenih operatera i kako se igra sa njima.

Promena u Battle Passu

Ubaivanje novog napredovanja u Battle Passu je bio mač sa dve oštrice, ali u njemu je bila jedna zanimljiva stvar, a to je mogućnost osvajanja Bravo Pakovanja. Sa ovom sezonom, Ubisoft će biti još darežljivji, jer Bravo Pakovanja će sada imati tokene, kojima ćete moći da otključate bilo koju nagradu koja bi se nalazila u tim pakovanjima. Ovo je odlična novina, kao i motivacija za nove igrače

Ovo su neke od najvećih promena koje nas očekuju u prvoj sezoni osme godine ove fantastične igre. Za par dana ćemo imati i ceo godišnji plan koji ćemo podeliti sa vama, a do tada budite uz nas i ne zaboravite da gledate Six Invitational na Twitchu!

Podijeli ovaj članak:
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *