RAINBOW SIX EXTRACTION – MAELSTROM PROTOCOL

Marina Đorđević
7 minute vrijeme čitanja

Maelstrom Protokol predstavlja jedinstven izazov jer, na osnovu svega novog što donosi, može se zaključiti da je, za sada, najteži režim igranja u Extraction-u.

Prvo pravilo u igri – ne precenjujte sebe. Maelstrom protokol vam može pomoći u tome na dva načina. Prvi je da shvatite koliko toga možete tek da naučite o igrama, a drugi je da vas nauči strpljenju dok savladavate nepredvidive prepreke koje vam nudi.

Ovaj sistem predočava mnogo promena, kako kvalitativne tako i kvantitativne prirode; na primer, umesto već poznatih tri podzona, Maestrom Protokol ima čak devet, zatim vreme koje se smanjuje sve više i neprijatelji koji bivaju sve jači!

Vi i vaš tim

Kad je reč o tome kako da se vi i vaš tim pripremite, imajte sledeće stvari na umu.

  1. Znanje je moć – upotrebite sve informacije koje ste pojedinačno prikupljali do sada o igrama generalno, proučite nove taktike, neka svako od vas da svoj doprinos u zajedničkom rešavanju zadataka i imajte na umu da ćete nove činjenice o ovom protokolu naučiti tek kad krenete s igrom; priznajte sebi da ne znate sve i budite pripremljeni da vas iznenade nove situacije;
  2. U dobrom planiranju je tajna – ukoliko ne planirate, igri će brzo doći kraj; provedite više vremena u razmatranju mogućih putanja da biste više vremena dobili i kod igranja jer, ukoliko ne isplanirate detaljno šta će svako od vas raditi, igra će biti kratka;
  3. Očekujte neočekivano – iako, s jedne strane, nema mesta improvizaciji, niko ne može da vas u potpunosti pripremi na ono što vas čeka; izaberite najbolje Operatere za ovaj režim i nadajte se najboljem;
  4. Komunikacija je presudni faktor – radite kao jedan, mislite kao jedan jer, na kraju krajeva, imate jedan cilj pred sobom a to je preživeti i skupiti što više XP poena; dogovarajte se sa vašim timom, utvrdite vaše uloge, plan napada, kao i mogućnost nenadanih promena na terenu u korist prevencije najgorih mogućih scenarija;
  5. Upoznajte svoj tim – u svakom trenutku morate znati šta radi svako od vas, za šta je sposoban, kako mu možete pomoći i kako on može pomoći vama, kako da radite kao tim gde niko ne sme biti izostavljen; operateru  je timski rad sve, a vaš uspeh ili poraz dolaziće iz vaše sposobnosti da radite zajedno;
  6. Imate samo jedan način da pobedite – budite najbolji.

Podzone

Osim na ove stavke, morate obratiti pažnju i na sledeće.

Svaka podzona ima svoju tačku izvlačenja, iliti Extraction point i, ukoliko vi i vaš tim ne možete da nastavite, imate nju kao opciju za beg i zadržavanje rezultata. Takođe, svaka podzona u Maelstrom protokolu ima obavezne ciljeve koje morate ostvariti. Imate vremenski limit za ostvarenje svakog cilja, s tim što se to vreme postepeno smanjuje – od početnih petnaest minuta dolazi do samo osam. Kako se vreme smanjuje, tako se težina zadataka propocionalno povećava. I dalje mislite da će ovaj režim biti lak? Da, vi možete da idete napred i da pređete na sledeću podzonu čak i ako ne ostvarite sve ciljeve, ali, to vam neće doneti pogodan broj XP poena. Pomenuvši poene i nagrade, napomenuću da ovde imate mogućnost da dobijete i posebne sezonske delove opreme. Jednom dobijeni, ne ostaju sa vama zauvek, tako da se u kontinuitetu morate boriti za njih. I ne zaboravite – posebni dodaci rezervisani su samo za posebne igrače, ili, bolje rečeno, najbolji dodaci rezervisani su samo za najbolje igrače.

Neprijatelji

Novine su neizostavni deo i kad je reč o vašim neprijateljima.

Maelstrom protokol nudi neponovljivu atmosferu punu napetosti. U svakom trenutku budite na oprezu jer ne znate ni šta vas čeka a ni ko vas čeka – sve jači neprijatelji, kobna bića koja vrebaju iza svakog ugla, zatim nasumični modifikatori, otrovne spore, toksična zagađenja, prerušeni Arkijansi (ovde vam je jedno od boljih scenarija da proučite čitav spektar ponašanja Arkijansa, ono što ih čini snažnim i ono što ih čini slabim) – sve ovo dodaje novi nivo kompleksnosti, neprijatnosti kao i mnoštvo nepredviđenih trzavica koje vas drže budnim i na trncima.

Resursi i oporavak

Ove nepogodnosti prati oskudica resursa. Terenske zalihe se postepeno smanjuju kako napredujete kroz Maelstrom protokol. Medicinski pribor nije dostupan posle podzone broj tri, zaliha municije nema posle podzone broj osam. Morate se snaći sa tim što imate, a na vama je da racionalno raspolaženje svime u toku cele igre, ne samo kad ste pri kraju resursa. . Utvrdite optimalna opterećenja oružja i isprobajte dodatne veštine da vidite šta najbolje funkcioniše za svaku situaciju. Usvajajući pravi taktički prilaz je presudan u protokolu Maelstroma. Procenite vaše opcije s punom pažnjom.

Sve ovo može delovati obeshrabrujuće ali, ukoliko sve ove činjenice uzmete kao lekcije i preventivu, savladaćete ovaj režim na najbezbolniji način.

Ekstrakcija

I, na kraju, imajte ovu ključnu reč na umu: Ekstrakcija!

Ponekad je pogodnije za vaš tim da se povučete i sačuvate poene, nego da iskušavate vašu sreću tako što ćete se udubiti u protokol Maelstroma. Maelstrom daje Operaterima šansu ne samo da pokažu svoja umeća, nego i da prime nagrade za svoje dugoročne napore. Svaki put kad je vaš tim pod uticajem protokola Maelstroma, zaradićete rezultat upada zasnovan na tome koliko ste postigli sa vašim timom, koliko dobro ste ostvarili ciljeve i koliko ste ispravno igrali pojedinačno. Uspešna ekstrakcija vam garantuje značajno povećanje rezultata. To povećanje će vam značiti jer će uticati na vaš plasman u Maelstrom klasi. Ima ukupno pet Maelstrom klasa: Bronza, Srebro, Zlato, Platinum i Dijamant. Svaka klasa će vas nagraditi jedinstvenom kacigom koju možete nositi sa ponosom da biste pokazali koliko daleko ste stigli. Kao šlag na torti, primićete zasluge na nedeljnom nivou za sopstvene potrebe u prodavnici. Što je veći rizik, veća je nagrada.

Pažljivo birajte svoje bitke. Odredite prioritete i dajte sve od sebe da ih ostvarite.

Srećno!

Podijeli ovaj članak:
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *