Project Dragon Fire – Vanzemaljci oduševljeni sarajevskim Sebiljem

Adi Zeljković
2 minute vrijeme čitanja

Da li ste se pitali otkud to da vanzemaljci samo posjećuju Ameriku, kad mi imamo toliko puno ljepših stvari da pokažemo? Izgleda da su vanzemaljci ipak posjetili Sarajevo i da su toliko oduševljeni Sebiljem da ga žele samo za sebe.

Zlatan Salkanović, tvorac prve bosanskohercegovačke igre Converter, u kojoj je igrač bio stavljen u ulogu austronauta “Bosanske svemirske agencije”, nas već duže vrijeme putem našeg Discord servera obavještava o radu na svojoj novoj igri. Naime, Zlatan već neko vrijeme uči i testira Unreal Engine i razmatra sve mogućnosti za svoj najnoviji projekat.

Nekoliko puta nas je “častio” sa snimcima raznih mini projekata na kojima je radio poput Super Mario-a u Unreal Engine 5 ili “Pink Nazis” (Gdje je Bakir video?).

Najnoviji projekat je “Project Dragon Fire” za kojeg Zlatan kaže da je htio vidjeli da li je moguće napraviti nešto osim simulatora hodanja koristeći najnoviju podršku Unreal Enginea za Lumen i Nanite u VR-u. I uspio je… napravio je VR igru sa raytracingom.

Područje koje vidite na videu je gotova tačna kopija stvarne lokacije (Sebilj) u Sarajevu, uključujući i rasvjetu. Na pitanje da li će omogućiti javnosti da ubija vanzemljace u Sarajevu, Zlatan je za naš portal kazao da bi volio da završi ovaj mini projekat, ukoliko bude interesa publike, te da je objavi kao besplatnu igru ili sa nekom vrlo simboličnom cijenom.

Zaista se nadamo da će se publika zainteresovati za ovaj projekat, jer mi bismo svakako voljeli da ubijamo vanzemaljce u Sarajevu, a vi obavezno pogledajte video u nastavku i podržite Zlatana.

Ako želite biti u toku s najnovijim sadržajem, zapratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našem Discord serveru.

Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *