Potvrđeno da je Deathloop dio Dishonored univerzuma

redakcija
2 minute vrijeme čitanja

Dugo se smatralo da je Arkaneova najnovija igra, Deathloop, nekako povezana sa Dishonored univerzumom.

Igre imaju slične umjetničke stilove i svijet u kome je Deathloop smješten bi se lijepo uklopio kao ostrvo u Dishonored-u. Sada, nakon prve godišnjice Deathloopa, Arkane je potvrdio da su dvije igre povezane.

U najnovijoj epizodi zvaničnog Xbox podcasta, kreativni direktor Deathloopa, Dinga Bakaba, potvrdio je da je Deathloop „jedna od budućnosti svijeta Dishonored“. Zatim je objasnio da u igri postoji nekoliko tragova, ali pošto Deathloop ima mnogo sadržaja, ne primjećuju se svi.

Ipak, na visokom nivou, natprirodne moći, oružje, umjetnički stil, pa čak i arhitektura prikazana na mapi ostrva, podsjećaju na Dishonored. Prema Bakabi, Deathloop je budućnost koju je tim zamislio za Dishonored svijet nakon događaja zvanog „Death of the Outsider“.

Na kraju, iako postoji nešto što povezuje ova dva naslova, Arkane nije reklamirao Deathloop kao Dishonored spinoff, jer bi to odvratilo od svega ostalog što je Arkane pokušavao da uradi sa ovom igrom. Dishonored veza je zaista samo mali dio jednačine.

Deathloop je prvi put lansiran na PS5 i PC-u 2021. Prošlog meseca, igra je konačno lansirana na Xbox-u nakon godinu dana ekskluzivnosti PS5 konzole. Igra je sada dostupna preko Xbox Game Pass-a na računaru i konzoli.

TAGGED:
Podijeli ovaj članak:
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *