Naredna Assassin’s Creed igra nas vodi u Bagdad

Adi Zeljković
1 minute vrijeme čitanja

Kao što je bio standard poslednjih godina, što se više približavamo otkrivanju novog Assassin’s Creeda, više njegovih detalja počinje da se pojavljuje na internetu.

Novi Assassin’s Creed bi trebao da se zove Rift i u njemu ćemo igrati kao Basim, lik iz Valhalle.

Međutim, ono što postaje zanimljivo je okruženje igre. Ranije ove nedjelje, YouTuber ACG je na Twitteru podijelio da će se Rift dešavati u doba Aztečkog carstva u Južnoj Americi.

Tvrdnju je pokupio Reddit, gdje se javio reporter Bloomberga Jason Schreier kako bi oborio tu glasinu. Prema Jasonovim riječima, radnja će biti smještena u Bagdadu – iako nije precizirao vremenski period.

Jason je, naravno, reporter sa dubokim vezama. I ne samo to, on je bio taj koji je ranije ove godine objavio vijesti o tome da Ubisoft radi na novom Assassin’s Creed-u sa Basimom kao glavnim protagonistom, koji će biti lansiran kasnije ove godine ili početkom 2023. godine.

Naravno, moraćemo da sačekamo septembar na zvanično predstavljanje budućnosti serijala i same franšize, a vi do tada pratite naš portal jer svake sedmice dijelimo jednu Assassin’s Creed igru.

Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *