Leakovane su nove informacije o GTA VI i pokazale su nam šta je budućnost igara

Adi Zeljković
5 minute vrijeme čitanja

Novi snimak razvoja GTA VI nastavka pojavila se online putem Rockstar foruma.

Jedan od korisnika GTA Foruma, koji tvrdi da stoji iza nedavnog hakiranja Ubera, je objavio gotovo 100 videozapisa tvrdeći da pokazuju razvojne snimke Rockstarovog Grand Theft Auto VI, koje trenutno kruže gotovo svim platformama društvenih medija.

Poklapajući se s većim dijelom onoga šta je Bloomberg objavio ranije ove godine – uključujući da će u igri glumiti žena i da će se radnja odvijati u Vice Cityju – videozapisi su zaista snimke u fazi razvoja, s nedovršenim teksturama i modelima posvuda, i igranjem koda u stvarnom vremenu na mnogima od njih. Osoba koja je leakovala ove video zapise trenutno prima zahtjeve pitajući ljude šta bi još željeli saznati o GTA VI igri.

U jednom od videa, muški lik koji se može igrati nailazi na rasističkog NPC-a pored bazena, a kako se razgovor odvija, možete vidjeti kod koji je potreban za interakciju koja se odvija uz radnju u igri. U drugom, ženski lik istražuje jedan od zloglasnih striptiz klubova u igri.

Tu je i video koji prikazuje “mehaniku pucanja”, ilustriran s igračem koji nosi AK-47 sa nekim policijskim automobilima koji ga progone, i drugi koji prikazuje modeliranje interijera automobila. Jedan od potpunijih prenesenih videozapisa prikazuje kako se oba lika udružuju kako bi opljačkali pawnshop, držeći NPC-eve na nišanu prije dolaska policije.

Drugi su grubljeg oblika i sadrže malo više od bezličnog lika koji se kreće po praznom krajoliku glumeći borbene animacije poput traženja zaklona. Zasigurno postoji mnogo snimaka, a lažiranje akcije i koda koji se izvodi u isto vrijeme bilo bi puno posla za internetsku šalu.

Ali trebamo zapamtiti da se još uvijek radi o leakovima, te da ne možemo znati šta je istina a šta ne sve dok Rockstar ne potvrdi.

Ako je sve ovo istina, onda će nastavak Grand Theft Auto franšize biti remek djelo. S obzirom na status igre i količinu snimljenog materijala, bila bi jedna od najvećih svih vremena, odmah uz Half-Life 2. Za sada, međutim, izgleda legitimno: ne samo da su novinari poput bivšeg Kotaku diva Jasona Schreier kazali da su im kontakti Rockstara potvrdili informaciju, čini se da zaposlenici Rockstara vole tweetove povezane s očiglednim hakiranjem. Ali najluđi dio?

Haker upravo sada pokušava sklopiti dogovor s Rockstarom, iako ne znamo kakav. Prestati distribuirati više materijala? Kako bi se osiguralo da onaj koji leakuje ne bude tužen? U svakom slučaju, ovo je definitivno jedno od najneviđenijih leakova u cijeloj historiji videoigara.

Ranije ove godine, Bloomberg je također izvijestio da će sljedeći GTA pokušati biti “kulturološki osjetljiviji”, suptilniji tonski pomak koji je već postao očit u ponovnom izdanju GTA V. U nedavnoj igri Rockstar je uklonio neke transfobne sadržaje koji su prethodnobili kritizirani od strane fanova. Dok se stvari brzo odvijaju na frontu hakiranja i kruže glasine o mogućim prijevarama koje uključuju prodaju izvornog koda, fanovi su zauzeti pokušavajući shvatiti šta je vidljivo na snimci koja je već vani. Već postoje teorije o tome tko će igrati novu glavnu ulogu.

I dok smo pisali ovaj tekst, Rockstar je reagovao na cijelu situaciju, kazajući da leakovanje informacija neće uticati na GTA 6, ali da je kompanije razočarana ovakvim razvojem događaja. Koje je vaše mišljenje o svemu ovome? Pišite nam u komentarima!

Ako želite biti u toku s najnovijim sadržajem, zapratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našem Discord serveru.

TAGGED:
Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *