Leakovan Game Boy Advance emulator za Nintendo Switch Online

Adi Zeljković
2 minute vrijeme čitanja

Dok fanovi čekaju nove stvari za Nintendo Switch Online, leakovi pokazuju Game Boy Advance naslove.

Iako su nedavne ponude servisa naišle na prilično mješovit prijem kod obožavatelja, Nintendo Switch Online je donio Nintendo-u priličan uspjeh u posljednje vrijeme.

Sa nedavnim dodatkom Nintendo 64 i Sega Genesis igara u svoju kolekciju retro naslova, fanovi se ponovo pitaju šta je sljedeće za platformu. Čini se da nedavni leakovi sugerišu da će igre za Game Boy Advance biti dodane na uslugu.

Nekoliko zanimljivih fajlova je procurilo na web stranicu 4Chan 18. aprila, a među njima su bili fajlovi za Nintendo Switch GBA emulator pod nazivom “Sloop”, kao i arhiva datoteka poznata kao “Hiyoko” koja pokreće Game Boy naslove kao Nintendo Switch aplikacije . Oni koji su pregledali fajlove su tvrdili da su registrovani kao programi koje je razvio Nintendo Europe Research and Development.

Korisnik Twittera Trash_Bandatcoot je objasnio leak na jednostavan način u nekoliko postova ali su video snimci brzo uklonjeni, što je navelo fanove da to shvate kao dokaz da ove informacije zaista mogu biti istinite.

Ideja da bi GBA naslovi na Nintendo Switchu mogli definitivno je uzbudljiva.

Fanovi su također iskoristili ove informacija da spekulišu koji će od Nintendo Switch Online paketa ponuditi Game Boy Advance igre. Čini se da je najpopularnija i najpoželjnija opcija među njima da stariji naslovi ostanu dio osnovnog paketa, samo da bi se izbalansirao potencijal Nintendo GameCube naslova koji će biti dio skupog Expansion Pack.

Za sada, van nagađanja, fanovi će samo morati da sačekaju zvanične informacije od Nintenda o tome šta je sljedeće za Nintendovu uslugu.

TAGGED:
Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *