Konami će u srijedu otkriti nove detalje o Silent Hill franšizi

Adi Zeljković
2 minute vrijeme čitanja

Od posljednjeg Silent Hilla i P.T. demo-a, vidjeli smo mnogo informacija i glasina o tome šta će biti sljedeća igra Silent Hilla.

Prošlo je dosta godina a mi još uvijek nemamo novu Silent Hill igru. Mnogi ljudi su već odustali od same franšize, međutim, ove srijede ćemo napokon čuti informacije o nastavku od Konamija.

Konami je u nedjelju objavio da će se Silent Hill Transmission emitovati 19. oktobra i sadržavat će “najnovije informacije za Silent Hill franšizu.

Internetom su već krenule glasine o tome šta će Konami prikazati, međutim moj novac ide na Silent Hill: THe Short Message. Da li se radi o potpuno novoj igri ili remakeu jedne od prethodniih? Da li je to ona Abandoned igra kojoj smo se prestali rugati?

Franšiza Silent Hill bila je u čistilištu oko desetljeća nakon objavljivanja Downpour i Book of Memories 2012. godine. Hideo Kojima je slavno pokušao preuzeti vladavinu franšize 2014. sa Silent Hillsom, ali nakon dobro promidžbenog neuspjeha s Konamijem, napustio je kompaniju i projekt kako bi osnovao vlastiti studio. Bilo je mnogo glasina da Kojima kreira Silent Hill igru ​​u Kojima Productions, ali nije bilo ništa konkretno na tom planu.

Šta god bilo, fanovi neće morati dugo čekati. Silent Hill Transmission zakazan je za 19. oktobar.

Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *