Hideo Kojima najavljuje Xbox partnerstvo za stvaranje ‘igre koju sam oduvijek želio napraviti’

Adi Zeljković
1 minute vrijeme čitanja

Kojima koristi Xbox tehnologiju za novo iskustvo.

Tokom Xbox Bethesda Game Showcase-a, Hideo Kojima je najavio da će biti partner sa Xboxom na igrici za koju je Kojima “uvijek želio da napravi”.

U novoj najavi o partnerstvu, Kojima kaže da su oni u ranim fazama novog koncepta koji će uključiti Microsoftovu ‘najsavremeniju tehnologiju’ i ‘promjenu trendova u industriji’ u određenom kapacitetu.

“To je potpuno nova igra koju niko do sada nije iskusio ili video”, kaže Kojima. “Veoma sam dugo čekao dan kada bih konačno mogao početi da ga stvaram.”

Iako su detalji rijetki, Kojima kaže da će mu ovaj ‘nikad viđen koncept’ predstavljati izazov. Može li ovo biti još jedan novi žanr za Kojimu nakon stealth-akcije, horora i “nizanja” Death Strandinga?

Kojimino novo partnerstvo bilo je dio Xbox i Bethesda Game Showcase-a koji je sadržavao nekoliko novih najava uključujući Persona koja dolazi na Xbox i Silksong koja dolazi na Xbox Game Pass.

Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *