Gameloft radi na novoj ambicioznoj AAA igri

Adi Zeljković
1 minute vrijeme čitanja

Gameloft je jedan od najvećih studija za video igre koji potiče iz Francuske. Osnovan 1999. godine, studio je stekao ime kroz izdavanje mnogih igara.

Međutim, nakon njihovog nedavnog rada na igri ‘Disney Dreamlight Valley’, Gameloft je sada otkrio da rade na “visoko ambicioznom, nenajavljenom AAA Open-World” naslovu za PC i konzole.

Kako je objavio Gamesual, nedavna lista poslova od strane Gameloft-a nagovještava buduće ambicije studija, uključujući prelazak na razvoj konzola, sa listom poslova za višeg dizajnera igara u kojem se navodi „Gameloft traži dizajnera igara sa stručnošću da pruži ključni doprinos za stvaranje veoma ambicioznog nenajavljenog PC/konzolnog naslova otvorenog svijeta.”

Čini se da poslednji grumen informacija sugeriše da bi igra mogla da radi na veoma popularnom Unreal Engine-u Epic Games – mada možda samo na Unreal Engine-u 4.

Zanimljivo je vidjeti putanju ka kojoj se Gameloft kreće. Od razvijanja relativno neinspirisanih mobilnih ‘knock-off-a’ popularnih konzolnih igara do sadašnjeg rada na velikoj AAA igri, biće zanimljivo vidjeti šta Gameloft ima u ponudi.

Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *