E3 2022 je otkazan, ali bi se mogao vratiti sljedeće godine

Adi Zeljković
1 minute vrijeme čitanja

I pored mogućnosti da se najveća konvencija u gaming industriji održi online, organizoraati su ipak odlučili da se otkaže.

The Entertainment Software Association (ESA), koja je organizator E3 konvencije, službeno je potvrdila da je E3 2022 otkazan.

U januaru je ESA objavila da će E3 biti samo online događaj, navodeći zabrinutost zbog “COVID-19 virusa”. Prema sinoćnjem saopštenju, ESA je kazala da će se E3 vratiti 2023. godine. Udruženje je dodalo da će “svu svoju energiju i resurse posvetiti pružanju revitaliziranog fizičkog i digitalnog E3 iskustva sljedećeg ljeta”.

Organizacija je saopštila da želi da “osigura da revitalizovana izložba postavi novi standard za događaje u hibridnoj industriji”. Sljedeće godine E3 će biti predstavljen “fanovima širom svijeta uživo iz Los Angelesa”, saopštila je ESA.

E3 2021 se održao online, i uprkos nekim problemima, događaj je doživio najavu mnoštva vijesti. Iako je E3 dugo bio ogromna i utjecajna konvencija, u posljednjoj deceniji, kompanije su se sve više prebacile na rad po svom rasporedu.

Pandemija, koja je primorala mnoge kompanije da nauče da organizuju virtuelne događaje, samo je pogoršala trend.

TAGGED: ,
Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *