Ažuriranje Valheim Mistlands sadrži mnogo više od samog novog bioma

Adi Zeljković
10 minute vrijeme čitanja

Ažuriranje Valheim Mistlands konačno je stiglo—za testiranje. Iako novi biom još nije dodan u osnovnu igru ​​(i Iron Gate Studio još uvijek nije objavio službeni datum izlaska), sada je dostupan u Valheim javnom ogranku za testiranje.

Da, možete odmah zaroniti i početi istraživati ​​Mistlandsa u Valheimovoj podružnici za testiranje. Zabavna činjenica: nekolicina nas u Respawnu već je tamo provela neko vrijeme. Iron Gate Studio bio je dovoljno ljubazan da nam dopusti da isprobamo ranu izgradnju Mistlandsa, i nakon puno istraživanja, eksperimentiranja i bez nedostatka užasno jezivih smrti, moram reći ovo: Wow. Mislim, vau.

Ima puno novih stvari u ažuriranju Mistlandsa osim novog bioma. Ažuriranje je prepuno uzbudljivih značajki, a ne samo stvari koje biste očekivali poput novih čudovišta, oružja i krajolika. Postoji potpuno novi sistem igranja koji će igrače oduševiti, zanimljiva nova vrsta NPC-a, nekoliko neobičnih postaja za izradu i još mnogo toga. Prije nego što nastavim, ovdje ću staviti veliko upozorenje za spoiler. Dok će neki igrači htjeti znati što ih čeka u ažuriranju, a dosta toga se može vidjeti u novom traileru, ja sam se odlično zabavio otkrivajući iznenađenja u Mistlandsu za sebe. Dakle, ako ne želite znati što se tačno nalazi u ažuriranju Mistlandsa, prestanite čitati ovo i lijepo se provedite sami istražujući. Također imajte na umu da smo dobili ranu verziju ažuriranja, a Mistlands je za sada samo na testnoj grani, tako da je sve što sam vidio i o čemu sam pisao podložno promjenama. Zadnja prilika za izbjegavanje spojlera! Ovo su najuzbudljivije i najiznenađujuće stvari koje smo pronašli u ažuriranju Valheim Mistlands.

Magijski sistem s elementalnom i krvnom magijom

Svijetu Valheima magija nije strana: Na kraju krajeva, govorimo o vikinškom zagrobnom životu ispunjenom ledenim zmajevima, osjećajnim mrljama, magičnim portalima i otpadom koji pokreće Thorova munja. Svijetom Valheima oduvijek je postojala magija, ali sada njome možete upravljati izravno. Zahvaljujući novom mističnom resursu zvanom Eitr, možete se prožeti magičnom moći i izgraditi novi radni stol za stvaranje nekoliko vrsta čarobnog štapa. Jedan štap može bacati vatrene kugle, drugi može djelovati udarima leda, a tu je i štap koji vas i sve vaše saveznike u blizini oblaže zaštitnim mjehurićima. Uz štap, tu je i čarobna lubanja koja se može izraditi (možete je nakratko vidjeti u traileru) koja vam omogućuje da prizovete odanog kostura da se bori na vašoj strani. Da, možete voditi nekromanta u Valheimu. Što kažete na to?

Samo nemojte pretpostavljati da ćete odmah postati vikinška verzija Gandalfa. Ovo je čarobni sistem, a ne čarobni gumb. Žetva i pročišćavanje Eitra prilično je zahtjevan proces, kao i prikupljanje onoga što vam je potrebno za izgradnju nekoliko novih postaja za izradu magije. A bez Eitr-a koji teče kroz vaše tijelo, vaša otmjena nova palica mogla bi biti i grančica. Kako biste bili puni Eitra, morat ćete prikupiti sastojke i skuhati ih u obilne obroke u potpuno nadograđenim kuhinjama. A te nekromantije i zaštitne čarolije, koriste magiju krvi, koja također crpi vaše zdravlje. Nije lako biti čarobnjak u Valheimu, ali to je uzbudljiv novi način igranja igre.

Novi NPC-ovi koji vas ne napadaju odmah

U takvom neprijateljskom svijetu nije potrebno puno da bi se stvari osjećale prijateljskije, čak i ako je ta ljubaznost jednostavna neutralnost. Već ste upoznali jednog nordijskog patuljka, Haldora, prodavača Valheima. Ali u Mistlandsu naći ćete druge klanove patuljaka, zvane Dvergr, i za razliku od većine stvari u Valheimu, oni vas ne žele ubiti. Uglavnom. Dvergri, stanovnici Maglenih zemalja, neće vas napasti odmah. Zapravo, mogli bi vas čak pozdraviti s nekoliko prijateljskih riječi teksta koji lebde iznad njihovih glava. Možete im se približiti, pa čak i prošetati unutar njihovih utvrda, a da ih ne uznemirite. Oni mrze čudovišta u Maglenim zemljama jednako kao i vi, tako da možete računati na njihovu pomoć u borbi ako se nađu u blizini. Loša strana je što nisu tolerantni na sva vaša ponašanja. Napadnite ih i oni neće oklijevati uzvratiti, i da, tu su Dvergr magovi sa moćnim štapovima i čarolijama. Oštetite njihovu utvrdu, čak i slučajno, i postat će neprijateljski raspoloženi. Ovo je posebno nezgodno jer njihove tvrđave imaju resurse koji bi vam mogli biti bitni za izradu.

Ostaci Jotunna

Dok se probijate kroz gustu maglu i izmaglicu novog bioma, pripremite se za neke zapanjujuće prizore. Kao što se vidi u traileru, naići ćete na nešto što izgleda kao golemi mač zaboden u zemlju, toliko velik da možete hodati po njemu i koristiti pickaxe (ako je dovoljno jak) da ga požnjete za metal. Tko je uopće mogao nositi tako masivno oružje? Jotunn, nordijski divovi koji su obitavali u Valheimu. Masivni mačevi i dijelovi njihovih oklopa razbacani su po krajoliku, ali to nije sve. Možda ćete pronaći drevne, okamenjene kosture samih mitskih divova, u obliku golemih lubanja i prsnog koša. Možete skupiti i tu fosiliziranu kost, nakon što prestanete buljiti u lubanju veličine kuće.

Korijeni Yggdrasila

Otkako smo prvi put kročili u Valheim, zurili smo u divovsko stablo, Yggdrasil, koje se proteže nad vikinškom zemljom mrtvih. Samo ga nikad nismo uspjeli dosegnuti. Ispostavilo se da su korijeni moćnog stabla potopljeni duboko u Mistlandsima i nisu tu samo kao ukras. Možete izraditi novi alat za izvlačenje dragocjenog novog resursa iz korijena Yggdrasila, što je ključno za potpuno otključavanje novog čarobnog sistema koji sam gore spomenuo. Uz Yggdrasilovo korijenje, postoje i manji mladi izdanci Yggdrasila koji rastu diljem Maglenih zemalja. S dovoljno oštrom sjekirom možete posjeći ova mala stabla i otključati više novih recepata za izradu.

Zastrašujuća nova čudovišta

Ne znam iz kojeg je dijela nordijske mitologije Gjall, ali volio bih da se vrati tamo. Na početku mog istraživanja Maglenih zemalja pronašao sam utvrdu Dvergr i hladio sam se na krovu s nekim neutralnim patuljcima. Nisam siguran jesam li to prvi čuo ili vidio, ali sjećam se da sam pomislio “Šta je to dovraga?” Bilo je to masivno stvorenje, natečeno i mesnato, koje je polako plutalo prema tvrđavi visoko iznad magle poput balona od kože. Zastrašujuće!

Nekoliko minuta kasnije, od tvrđave nije ostalo baš puno. Nisam siguran tačno što Gjall ispljune iz onoga što mu nisu usta, ali čini se kao kombinacija kiseline i vatre. Maglene zemlje također su dom golemim kukcima zvanim tragačima, a ni oni nisu gurnuti. I dok istražujete, pronaći ćete tamnice koje se nazivaju zaraženi rudnici, nekad podzemni domovi Dvergra, a sada jazbine još više tragača i njihovog legla. Barem dobivate nešto od istraživanja ovih mračnih i odvratnih mjesta: Tragači i njihove ličinke pružaju više novih materijala za izradu.

Novi boss, mogućnosti gradnje baze i kokoške!

Znali smo da će novi biom imati novog bossa, ali zanimljivo je da ovaj boss ima jazbinu, a ne oltar u nadzemnom svijetu. Davno ju je zapečatio Dvergr, nakon što pronađete jazbinu bossa Maglenih zemalja morat ćete izraditi poseban ključ samo da otvorite ta zastrašujuća vrata. Stvorenje koje je tako gadno da je zaključano u sefu? Zvuči kao da bi vjerojatno trebao ostaviti ta vrata zatvorena, zar ne?

U međuvremenu, u vašoj bazi ima još puno novih stvari za napraviti, budući da su dodani novi građevinski materijali i dijelovi, uključujući spiralna stubišta koja će uvelike učiniti gradnju na više razina i crni mramor kako biste mogli stvoriti svoju najčvršću bazu dosad. I obrana baze je napredovala – postoji automatizirano obrambeno oružje koje možete izgraditi, a koje bi moglo biti korisno za držanje Djalla podalje, ako se želite udomiti u opasnim Maglenim zemljama. A tu su i kokoke! U Valheimu! Možete ih izleći i uzgajati u svojoj bazi. Nisu samo slatki, već su i ukusni. Sada sve što trebate učiniti je pronaći svoje prvo jaje… negdje.

TAGGED:
Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *