Atari 50: The Anniversary Celebration donosi kolekciju od 90 igara sa šest Atarijevih platformi

Adi Zeljković
2 minute vrijeme čitanja

Povodom 50 godina postojanja kompanije Atari dobit ćemo veliku kolekciju njihovih igara za moderne platforme, s intervjuima i arhivskim materijalima koji pričaju priču o jednoj od najvažnijih gaming kompanija u historiji gaminga.

Kompanija Atari ove sedmice je proslavila pola stoljeća postojanja i premda se više ne bave proizvodnjom novih igara, tim povodom stiže nam kolekcija koja će nas provesti kroz historiju jedne od prvih uspješnih firmi u gaming industriji.

Atari 50: The Anniversary Celebration zamišljen je kao interaktivno putovanje kroz 50 godina Atarija. Bit će to kolekcija od 90 igara sa šest Atarijevih platformi – 2600, 5200, 7800, Atari 8-bit računala, Lynxa i Jaguara. Igre će biti poredane na vremenskoj crti te će biti popraćene zanimljivim činjenicama iz historije, intervjuima s bivšim zaposlenicima Atarija, i sl.

Nemamo još kompletan popis igara u kolekciji, no najveći fanovi Atarija već znaju šta očekivati. Prvi put će tako igre s Atari Lynx i Jaguar konzola biti dostupne na modernim platformama, a u katalogu će se naći i šest remasteriziranih Atari hitova. To su: Swordquest AirWorld, Haunted Houses, VCTR-SCTR, Neo Breakout, Quadratank i Yars’ Revenge Reimagened.

Atari 50: The Anniversary Celebration najavljen je za PC, PS4, PS5, XBO, XS i Switch. Kolekcija će se u prodaji pojaviti tokom 11. mjeseca 2022. godine po cijeni od 39,99 eura.

Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *