Ankora Gaming prvi bh. klub u prestižnoj ligi Esports Balkan League

Adi Zeljković
2 minute vrijeme čitanja

Organizator regionalne balkanske lige u igri League of Legends, Fortuna Esports, zvanično je potvrdio da je bh. tim Ankora Gaming nakon uspješnog dogovora o kupovini slota i zvanično dobio licencu da od naredne sezone nastupa u najvećoj Esports ligi na Balkanu.

Ankora Gaming je osnovan prije šest mjeseci kao prvi profesionalni Esports tim u BiH s ciljem takmičenja u EBL-u, najvećem regionalnom gaming takmičenju.

Poslije niza uspješnih rezultata na domaćim i međunarodnim turnirima, stigla je zvanična obavijest iz Fortuna Esportsa da je Ankora Gaming postao prva Esports organizacija iz BIH koja će se takmičiti u ovoj prestižnoj organizaciji.

Nakon ispunjenih potrebnih uslova za učešće u ovom takmičenju, bh. tim je preuzeo mjesto i licencu u ligi od rumunske ekipe Nexus.

Esports Balkan League je dio Riotovog sistema evropskih regionalnih takmičenja, osnivača globalno popularne igre League of Legends. Liga se sastoji od osam ekipa s područja Balkana, koje se tokom dvomjesečnog ligaškog takmičenja i play-offa bore za nagradni fond od 20.000 eura. Nakon velikog finala play-off dijela, koje se održava u Beogradu, najbolja ekipa nastavlja svoj put ka tituli prvaka Evrope.

“U 11. sezonu EBL prvenstva ulazimo sa željom da se predstavimo u što boljem svjetlu”, poručili su iz Ankora Gaminga.

Nova sezona počinje krajem januara, a direktan prijenos će biti moguće pratiti putem Fortuna Esports YouTube kanala i Sportklub Esport TV-a.

TAGGED:
Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *