Amouranth je super žena – gradi carstvo van Twitcha

Adi Zeljković
7 minute vrijeme čitanja

Prema TwitchTrackeru, Amouranth je jedna od 50 osoba s najvećom pretplatom na streamere i, kako pokazuju Stream Charts, najgledanija žena streamer, sa 8,3 miliona kombiniranih sati gledanja.

Izbjegavanje svih upozorenja o sadržaju i početak konzumiranja svake kapljice Amouranth sadržaja na mreži je mukotrpno – Ona je počela streamati na Twitchu 2017. i streamati i to po 12 sati. I to je skoro potpuni prikaz žene koja svoje sate posvećuje tome da svima bude sve. Za neke je ona inkarnacija internetske izopačenosti obučene u bikini. Drugi se zavaravaju misleći da je ona njihova žena. Za njen finansijski tim, koji je savjetuje kroz ono što ona naziva „sigurnim, ljepljivim“ investicijama u kompanije kao što su Visa, Google, Twitch, benzinske pumpe, proizvođači bazena na naduvavanje i tako dalje, ona je uzorna studentica.

Ona ima manjinski udio u kompaniji za proizvodnju plastičnih loptica. Kupila je autopraonicu za 8,3 miliona dolara. Ali ona nije e-djevojka u penziji koja se umorno kreće prema remiksovanoj verziji sebe. Amouranth je osoba koja se bavi poslom!

Kao zvijezda društvenih medija, ona je i dalje sretna što može prijeći nekoliko granica – njen bikini je oslonac livestreama – i prihvata nesigurnost zbog toga što se čini tako dostupnom na mreži. Ali, za samo godinu dana počela je da zasniva svoje bogatstvo u manje nestabilnim projektima, sigurnim tokovima prihoda koji nisu povezani sa njenim postojećim carstvom.

“Smiješno je vidjeti napredak koji sam ostvarila, što se tiče štampe,” rekla je. “Kada sam prvi put počela […] šta god da sam radila na Twitchu, to je bilo, kao, ‘Twitch E-girl’ ili ‘Twitch Thot’, a sada je kao ‘Poslovna žena, 7-11 vlasnica’…to pomalo me podsjeća na Daenerysove naslove, kao, ‘Majka zmajeva’, ‘Breaker of Chains’.”

“Amouranth”, djevojka koja se pretvara da ti sisa uho, koja je napravila materijalnu štetu od oko 80.000 dolara nakon što je njena prekomjerno korištena hidromasažna kada preplavila kuću, malo je uzbudljivija verzija nje same, kazala je za Kotaku. Prava Amouranth nema vremena za zabavljanje, i oprezna je od potencijalnih udvarača koji je vide kao “neku ludu nakazu” zbog njenog sadržaja. Ali san, samopoštovanje i glupi dječaci mogu čekati – Amourant je sredstvo za postizanje cilja.

Twitch je možda ključan za izgradnju njenog brenda i njene slave, ali to nije jedan od njenih najvećih izvora prihoda. Godine 2021. rekla je finansijskom biltenu Investment Talk da je zarađivala ukupno 133.000 dolara mjesečno od Twitcha, YouTubea i TikToka zajedno. To vjerovatno zvuči prilično dobro, ali to nije najnevjerovatniji broj koji može ponuditi. Trenutno, prema Amouranth, novac koji očekuje u prosječnom mjesecu da zaradi izgleda otprilike ovako: 1,5 miliona dolara od OnlyFans-a, 100.000 dolara od Patreona i preko 100.000 dolara od Fanslyja.

Ona sebe ne vidi ni kao feministkinju niti kao dio gaming zajednice. Ali o bogatstvu, Amouranth je kazala: „moji roditelji su zarađivali ukupno 50.000 dolara godišnje nakon što su radili na svom poslu 20 godina. To je bilo sa njihovim promocijama i bonusima i brigom o troje djece. Prilično sam navikla da budem štedljiva, a moj način razmišljanja je i dalje takav.” „Osjećam na neki način nepovezanost s bogatstvom—kao, znam da je tu, i znam da sam nevjerovatno sretnica, ali […] možda je najluđa stvar koju radim to što stalno naručujem hranu za ponijeti“, nastavila je ona . „Vozim džip, to je dobar auto za pse i ne kupujem baš dizajnersku odjeću ili nešto slično. Ne izlazim na žurke i nemam luksuzna vozila.”

Ona slaže svoje zlato kako bi jednog dana mogla stvoriti utočište za životinje, idealno za pse, a možda i konje, što je san koji njeguje godinama. Kada kažem ljudima ovu činjenicu o Amoranthu, oni uvijek izraze iznenađenje i malu nevjericu da žena koja je trolasto odlučila prodati svoje prdeže ima želju da omogući ljubimcima bolji život.

Odrastajući kao jedina djevojčica i najmlađe od troje djece, jedne stvari koje se najjasnije sjeća iz djetinjstva je osjećaj usamljenosti. “Jedini prijatelji koje sam zaista dugo imala bili su psi u mojoj ulici”, rekla je. „Samo bi došli do prednjeg dvorišta – tamo bih se uvijek igrala – i samo bi se okrenuli da ih mazim. S njima sam uspostavila vezu od malih nogu.” Sa 12 godina, Siragusa je dobila svog prvog psa, o kojem priča sa blagim ponosom poput djevojčice koja je ubrala najnježniju breskvu sa drveta (pas se zvao Shadow, “ravnodlaki retriver. Prekrasan pas,” ona je rekla).

Zapamtite da je ovo žena koja ne spava. Za svoja ulaganja, plastične kuglice i sve ostalo, ona uvijek ima plan i želju da investira. Za razliku od svojih streamova, ona ne želi rizik u ulaganjima. Osim ulaganja, nedavno je osnovala agenciju za talente Real Work koja povezuje kreatore s ličnim asistentima. Uprkos najavi da će ovog ljeta napustiti OnlyFans, odlučila je ostati kako bi najbolje pomogla Real Work klijentima koji se oslanjaju na platformu. Takođe je producirala takmičarsku emisiju u kojoj se streameri bockaju jedni s drugima ogromnim Q-tipovima pod nazivom Streamer Royale.

Amouranthovo tijelo, kao što žensko tijelo obično radi na internetu, slučajno je stvorilo alarmantnu zalihu ljubavnih kripazoida, stalkera i “problema” koji njoj zapravo nisu “problem” zbog njenog oružja, kamera , zaštitari i prijateljskog odnos sa lokalnim policajcima. Ali njeni grabežljivi obožavatelji i neke njihove fantazije je užasavaju.

Ona je pametna. Ona je posvećena. Za 10 godina voljela bi biti na ranču sa svojim ponijima, a njena ulaganja su dovoljno zdrava da može “samo na neki način krstariti” i spavati više od četiri sata. Ona neće stati dok ne dođe vrijeme. Sve što ona radi, od opscenih PornHub repostova uživo do kupovine 7-11, to je žrtva na oltaru idealnog života.

Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *