Abondoned programeri odgovaraju na glasine o otkazivanju igre

Adi Zeljković
2 minute vrijeme čitanja

Šta se za ime Kojime dešava?

Nakon glasina da je PS5 ekskluziva Abandoned napuštena, programer Blue Box Game Studio objavio je izjavu kojom se bavi zabrinutošću. U saopštenju, koje je jučer uveče objavljeno na Tviteru, stoji:

“U posljednje vrijeme smo bombardirani zahtjevima i pitanjima u vezi sa razvojnim statusom za Abandoned. Što se tiče najnovijih glasina o otkazivanju Abandoned-a, naš odgovor na ovo je da su te glasine lažne.
„Radimo na otkrivanju putem aplikacije Realtime Experience i online kanala zajedno sa Prologom igre. Oni su prvobitno bili planirani za Q1 2022, ali, nažalost, još nismo spremni jer smo potcijenili našu mapu razvoja.„Stoga smo odgodili otkrivanje i objavljivanje za Abandoned: Prologue. Izdaćemo Abandoned: Prologue kada bude stabilan, dobar i spreman. “Svjesni smo vaše frustracije i duboko, iskreno se izvinjavamo zbog ovoga. Nastavit ćemo raditi na igri, a obavijestit ćemo vas kada budemo spremni.”

Blue Box se potom ponovo izvinio.

Ova poruka razvojnog tima Abandoned prati izvještaje da je Blue Box izbrisao različite tvitove o igri, uključujući one koji se odnose na nadolazeću demo verziju.

Pored toga, muzičar koji je proveo 50-60 sati radeći na muzici za Abandoned je izrazio svoju frustraciju studiom, tvrdeći da su primili bezbroj e-mailova od Blue Boxa u kojima se izvinjava zbog kašnjenja.

Mnogi sada, razumljivo, dovode u pitanje cjelokupno postojanje igre. Neki fanovi su se zapitali da li je sve ovo neka vrlo zamršena prevara. Valjda će vrijeme pokazati… na kraju.

Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *