TOP 10 najtežih boss borbi u historiji videoigara

Adi Zeljković
9 minute vrijeme čitanja

Napraviti listu najtežih boss borbi je u najmanju ruku vrlo izazovno. A ako ste ikada imali rage momenat zbog nekog bossa, bez brige, svi smo – a samo pisanje ovog teksta i prisjećanja tih momenata mi izaziva stres.

Ne mogu ni početi brojati koliko se pute kontroler našao na drugom kraju sobe ili kada sam morao ponovo sastavljati tastaturu. I dok sam se za neke bosseve sa ove liste patio satima a gledao ljude kako ih prelaze instant, želim da napomenem da je ova lista subjektivna i vrlo osobna ali se nadam da nisam toliko zalutao i da će se mnogi složiti sa mojim izborom.

10. Orphanff Kos – Bloodborne

Bloodborne! Odmah na početku liste i već mislite pa ovo će biti sve same souls igre! Volio bih da su samo souls igre teške, ali ostanite do kraja ove liste pa ćete saznati. Ali da se vratimo na ovog bossa. Jednom kada se nađete licem u lice s Orphan of Kos, susrest ćete se s nizom close i range napada, pa što prije naučite njegov stil, to bolje. Držite se njegove lijeve strane ako možete jer većina njegovih napada dolazi s desne strane. I nemojte doći u iskušenje da se odmaknete kada on skoči prema vama, jer će zadržavanje udaljenosti i korištenje noža u leđa biti dugoročno nagrađeni.

9. Thunderblight Ganon – The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Nisam veliki obožavatelj borbe The Legend of Zelda: Breath of the Wild iako smatram da je igre jedna od najboljih. Moj vrhunac hate-a prema borbi u Zeldi je bio u smiješno frustrirajućoj borbi sa Thunderblight Ganon. Ostale tri borbe Divine Beast Ganon su prilično zaboravne, ali ova je nezaboravna zbog svoje težine s razbijanjem kontrolera. Thunderblight Ganon je nevjerojatno brz i nevjerojatno jak. Šokiranje u prvoj fazi zapravo je smrtna kazna, što znači da je izbjegavanje i jurnjava gotovo jedina održiva strategija. Kasnije faze su još iritantnije i varljivije. Ovo je jedna od onih borbi sa bossevima koje su i vrlo teške i vrlo dosadne.

8. Sephiroth – Kingdom Hearts

Kingdom Hearts je akcijska igra koju je razvio i objavio Square Enix. Igra se vrti oko glavnog lika, Sore, i njegovih odnosa s raznim Square Enix, Disney i Pixar likovima. Kada se konačno suočite sa Sephirothom, uskoro ćete shvatiti koliko je dobar i koliko će biti teško pobijediti ga. Može blokirati gotovo sve vaše napade i može uzvratiti u tren oka, tako da je najbolji način da ga porazite napadom s leđa.

7. Nemesis – Resident Evil 3

Resident Evil 3 je survival horror video igra koju je razvio Capcom i izdana 1999. godine. Nemesis je boss koji se susreće nekoliko puta tokom igara, ali posljednja je bitka mjesto gdje je on najbolji i najteže ga je pobijediti. Ne možemo ponuditi puno savjeta za ovog šefa, osim da svoju agilnost iskoristite u svoju korist i budete strpljivi, jer on definitivno može biti poražen, ali pripremite rezervni kontroler.

6. Starscourge Radahn – Elden Ring

Da, ponovno je FromSoftware na ovom popisu. Da ne spoilam previše, ali FromSoftware je zapravo nekoliko puta na ovom popisu. Najnovija igra studija, Elden Ring, prepuna je teških boss borbi. Mnogi će se bez sumnje zapitati kako sam mogao izostaviti legendarno teške bitke s likovima kao što su Malenia, Blade of Miquella ili Elden Beast. Istini za volju, ne mogu te borbe uvrstiti na ovu listu jer nisam baš imao problem sa njima. Zapeo sam na Starscourge Radahnu, koji voli uništiti mog voljenog konja bez imalo razmišljanja. Siguran sam da u Elden Ringu ima i težih borbi sa šefovima, ali Radahn dobija mjesto.

5. King Dice – Cuphead

U Cupheadu ima mnogo iznimno teških borbi, ali pretposljednji, King Dice, je definitivno najteži. King Dice bitka zapravo je boss rush koji se sastoji od nasumično odabranih mini-bossova. Postoji vanjska šansa da ćete imati sreće i suočiti se samo s lakim neprijateljima tokom ove borbe, ali mnogo je vjerojatnije da ćete biti izbrisani iznova i iznova, što će vas prisiliti da počnete ispočetka. Posljednja bitka u Cupheadu je prilično teška, ali ova pretposljednja borba je ona koja vas zaista testira na vještinama koje ste razvili do ove tačke. Za oni koji su gledali moj livestream, sjetite se da sam na ovom bossu slomio tastaturu.

4. Skolas – Destiny

Destiny je online pucačina iz prvog lica koju je razvio Bungie, a objavio Activision. Igra je objavljena diljem svijeta 9. septembra 2014. za konzole PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 i Xbox One. Skolas je posljednji šef ekspanzije House of Wolves i daleko najteži neprijatelj za ubiti u cijeloj igri. Trebat će vam dobro provjeren tim igrača da ga ubijete, budući da ima nekoliko ludih poteza nagomilanih ispod svog plašta.

Smatrajte se sretnim što mu se sada suprotstavljate, budući da su se igrači koji su ga igrali kad je igra prvi put objavljena borili s njim kad je imao dvostruko više HP-a i još više modifikacija. Dakle, pobrinite se da vaš tim zna šta radi prije nego što uopće sanjate da ga probate ubiti.

3. Yozora – Kingdom Hearts 3

Yozora, posljednji šef DLC-a Kingdom Hearts 3 Re:Mind, jedan je od najtežih bosseva sa kojim sam se susreo. Originalni Kingdom Hearts 3 je smiješno lak. Impresivni borbeni sistem igre spriječen je činjenicom da ima vrlo malo uvjerljivih borbi u kampanji. Srećom, DLC nakon lansiranja nudi mnoštvo izvrsnih prilika da poboljšate svoje znanje Keybladea. Yozora je munjevito brz i njegovi napadi samostrelom nanose tonu štete, što ovu borbu čini jednom od najizazovnijih boss borba ikada.

2. The Nameless King – Dark Souls III

Dark Souls III treći je dio franšizte Dark Souls, a razvio ju je FromSoftware, a objavio Bandai Namco 2016. Daleko najteži šef videoigara svih vremena (osim onoga koji je na prvom mjestu), The Nameless King, ima nekoliko poteza i trikova u rukavu koji će vas ostaviti da se molite da ga ubijete. Međutim, to nije ono što ćete dobiti jer ćete prvo morati uništiti njegovog zmaja ljubimca, kojeg je također noćna mora ubiti, a zatim ćete se morati suočiti s kraljevim brzim napadima i razornim udarcima. Najbolje što možete učiniti je biti strpljiv i pokušati zapamtiti njegove sekvence napada, izbjegavati i blokirati kada možete i napadati kada smatrate prikladnim. Sretno, trebat će vam!

1. Isshin, the Sword Saint – Sekiro: Shadows Die Twice

Sekiro: Shadows Die Twice bi mogla biti FromSoftova najteža igra ikada, a posljednji boss, Isshin, Sword Saint, savršena je kulminacija igre. Sekiro doista traži da igrate pod njegovim uvjetima, a Isshin stručno oslikava tu filozofiju. Ova borba zahtijeva sveobuhvatno razumijevanje Sekirove borbe, od pariranja do Mikirijevih kontra do munjevitih preokreta. Isshin je finalni test da vidite šta ste naučili u igri a pored toga ima milion života. Zapamtite: oklijevanje je smrt!

Pišite nam u komentaru da li se slažete sa našom listom najtežih boss borbi u historiji video igara!

Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *