Samsung Freestyle projektor mijenja pravila igre

Adi Zeljković
5 minute vrijeme čitanja

Jeste li ikada ranije zamišljali kako svoje omiljene igre igrate u dvorištu svoje kuće ili na terasi balkona, gledajući u plafon ili u vanjski zid kuće, a da pri tome imate savršenu sliku kao na velikom ekranu?

Možda ste do sada mislili kako je to nemoguće s obzirom na to da bi bilo prekomplikovano prenositi TV ekran ili neki glomazni projektor sa brojnim dodatnim priključcima, međutim, Samsung je smislio način da to ne morate raditi.

Naime, iz ove kompanije stigla je inovacija u vidu prenosivog projektora za emitovanje sadržaja u pokretu – The Freestyle. Riječ je o projektoru koji je i pametni zvučnik i uređaj za ambijentalno osvjetljenje u jednom. Ovaj lagani prenosni uređaj težak samo 830 grama omogućava da se bilo koji prostor s lakoćom pretvori u ekran.

Poigrajte se s pozicioniranjem

The Freestyle projektor ima brojne opcije za kvalitet reprodukcije poput automatskog izjednačavanja (auto-keystone) i niveliranja (auto-level) koje pokreću vodeće tehnologije u industriji. Za razliku od konvencionalnih, kutijastih projektora, svestrano postolje Freestylea omogućava rotaciju do 180 stepeni, omogućavajući korisnicima da prikažu visokokvalitetne videozapise bilo gdje – na stolovima, podovima, zidovima ili čak na plafonima – nije potreban poseban ekran. Rotacioni mehanizam omogućava vam da bez napora prilagodite ugao projekcije skoro na sve moguće načine. Dakle, bez obzira na to koliko je sto nisko ili visoko, možete postići da se slika pojavi upravo na mjestu na zidu na kojem to vi želite i da igrate vašu omiljenu igricu u položaju i prostoru koji vama najviše odgovara.

Sposobnost Freestylea da reproducira streamovani sadržaj udružuje se s njegovim opcijskim baterijskim paketom i potencijalno ga čini videoekranom bez kablova na način na koji drugi projektori ili prenosni televizori mogu samo sanjati. Mogućnost da jednostavno podignete Freestyle jednom rukom u jednoj prostoriji i odnesete ga pravo u drugu prostoriju bez potrebe da vučete kabl za napajanje okolo ili postavite projektor blizu utičnice je zaista oslobađajuće.

Uživanje u zvuku i slici koje traje

Također, možete lako bežično povezati svoj telefon ili tablet sa The Freestyle koristeći Samsungovu platformu Smart Things, ili čak, ako imate noviji Samsung telefon, tako što ćete ga samo dodirnuti o kućište projektora.

Freestyleov optički sistem je DLP sistem u stilu Pico projektora koji je osvijetljen LED svjetlima. Upotreba LED dioda znači da ne morate dugo čekati da se projektor zagrije i ohladi, a za LED diode se tvrdi da traju više od 20.000 sati. Dakle, nema potrebe da redovno mijenjate lampe kao što to činite kod većine običnih projektora u punoj veličini.

The Freestyle je odličan i za gledanje filmova, gdje filmski režim stvara detaljnu, prijatno slojevitu zvučnu scenu koja je dovoljno udaljena od kućišta projektora da zvuči manje dislocirano od akcije na ekranu nego što je uobičajeno sa ugrađenim zvučnim sistemima projektora. Osim što možete uživati u prikazivanju filmova i serija dok odmarate od šetnje, The Freestyle projektor možete upotrijebiti i za prikaz svih videosnimaka i fotografija koje ste tog dana zabilježili. Ovaj projektor moguće je iskoristiti i kao svojevrsni pametni zvučnik koji analizira muziku i prema rezultatima stvara vizuelne efekte koji se projektuju.

The Freestyle omogućava čist i dublji bas bez distorzije, kao i širenje zvuka od 360 stepeni za zvučno iskustvo visokog kvaliteta. Preko njega možete uključiti i omiljene spotove sa YouTubea, koje ćete moći i gledati i slušati bez ikakvih smetnji. Pri tome, ne morate brinuti da li imate utičnicu u blizini jer je Freestyle kompatibilan sa eksternim baterijama koje podržavaju USB-PD te 50W/20V output ili više. Zbog toga ga možete koristiti i u hodu.

Freestyle se može kontrolisati pomoću aplikacije SmartThings ili priloženog daljinskog upravljača za jednostavnu navigaciju. Može se kontrolisati i pomoću vašeg glasa putem Samsungovog Bixby sistema – nešto što je posebno važno za njegove aspiracije pametnih zvučnika s obzirom na to da je glasovna kontrola tako ključni aspekt svijeta pametnih zvučnika.

Odlična je ovo vijest za sve ljubitelje gaminga, ali i sve one koji žele da uživaju u potpunom doživljaju zvuka i slike u bilo kojem ambijentu, te se s pravom za The Freestyle može reći da mijenja pravila igre (koju god „igru“ da preferirate).

Za više informacija posjetite: https://www.samsung.com/ba/projectors/the-freestyle/the-freestyle-sp-lsp3blaxxh/

TAGGED: ,
Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *