Provjerite zašto su Samsung Galaxy A53 telefoni idealni za svaku situaciju

5 minute vrijeme čitanja

Svaki telefon ima svoj vijek trajanja, a ako je vašem telefonu već vrijeme da ide u penziju i razmišljate o kupovini novog, svaka informacija o tome koji bi mogao biti najbolji za vas dobro će vam doći.

Telefoni koji se danas prave veoma su kvalitetni i nude mnoštvo mogućnosti, ali se u zavisnosti od njihove cijene te mogućnosti razlikuju.

Zlatna sredina među telefonima

Ukoliko tražite telefon koji će ispuniti sve vaše potrebe za pametnim telefonom, a da ne košta previše, onda su telefoni iz Galaxy A serije idealni za vas.

Samsung Galaxy A53 5G  telefoni imaju veoma lijep Amoled ekran od 6,5 inča, a sa njima dobijate FHD rezoluciju i, što je najbolje od svega, brzinu osvježavanja od 120 Hz. Mnogi koji su koristili ovaj telefon kažu kako ima najbolji ekran od svih telefona iz istog ranga. U ovom tekstu ćemo se osvrnuti najviše na kameru telefona, s obzirom na to da je pred nama vrijeme praznika, kada svi prave veliki broj fotografija i video snimaka, a žele i da oni budu odlične rezolucije jer će im to biti draga i vrijedna uspomena u budućnosti.

Primarna kamera ima 64 MP i ima OIS, a i druge tri kamere su više rezolucije – ultraširokougaona kamera je rezolucije 12 megapiksela, dok su druge dvije kamere rezolucije 5 MP i služe za makro fotografisanje i proračun kadra tj. bolje portrete i bolje efekte.

Video snimanje je moguće u 4K rezoluciji sa do 30 sličica po sekundi, ali bez stabilizacije kadra, dok je pri Full HD rezoluciji i 30 i 60 fps moguće koristiti i stabilizaciju, ali ne OIS, nego gyro-EIS.

Prednja, selfi kamera, smještena je u kružni isječak na sredini gornjeg dijela ekrana i ima f/2,2 optiku sa veličinom piksela 0,8 mikrona. Sve četiri kamere, uključujući i selfi kameru, podržavaju Quad Bayer tehnologiju, koja udruživanjem četiri susjedna piksela povećava kvalitet fotografija i omogućava bolje rezultate.

Ono što je važno jeste da je kvalitet fotografija je odličan. Glavna kamera korištenjem Quad Bayer tehnologije pravi slike veličine 16 megapiksela vrlo finih detalja, bez šuma i dobrog dinamičkog opsega, ali prenaglašenih boja, što je oduvijek odlika Samsung kamera tj. algoritma za obradu fotografija. Ako se okrenete punoj rezoluciji, u svih 64 megapiksela, dobit ćete još kvalitetnije slike sa više finih detalja, manje zamućenja i boljih tekstura, ali će njihova veličina drastično porasti i obrada će trajati nešto duže.

Odmaknite telefon od lica i napravite selfi

Ultraširokougaona kamera je veoma dobra, a ono što je iznenađujuće dobro je kvalitet makro fotografija, koje mogu da budu odlične i da oduševe čak i pri maksimalnom uvećanju. Selfiji su solidni, čim naučite koliko da odmaknete telefon od lica da sve izgleda oštro i upeglano, a kad padne noć Samsung Galaxy A53 5G pokazuje veliku sposobnost pravljenja kvalitetnih slika sa prirodnim tonovima vještačkog osvjetljenja i dobrim koloritom. Važno je samo držati ruku mirnom.

Samsung nudi veliki broj zanimljivih stvari kakvi su stikeri direktno u kameri, 3D i 2D efekti, režimi slike u slici i mnogi drugi, koji svakodnevno slikanje čine drastično zabavnijim i odmah spremnim za dijeljenje na društvenim mrežama – bez potrebe za dodatnim aplikacijama, a u saradnji sa Snapchat kompanijom i sopstvenim rješenjima.

Što se video snimanja tiče – pokriveni ste odlično, kao i za fotkanje, i vjerujemo da ćete biti vrlo zadovoljni kako kamera radi u svim režimima, sprijeda i pozadi.

Kako biste mogli praviti veliki broj fotografija ili snimati videe, potrebna vam je i dobra baterija na telefonu, a kapacitet baterije na Galaxy A53 je 5.000 mAh. Tako ćete sa jednim punjenjem baterije u kreiranju sadržaja na ovim telefonima moći uživati cijeli jedan dan, pa čak i možda malo više.

Jedno je sigurno, a to je da je Samsung Galaxy A53 5G telefon za sve Android fanove koji će biti vrlo zadovoljni funkcijama koje nudi.

Još jedan od razloga za kupovinu nekog od ova dva uređaja je i promocija dvomjesečnog besplatnog probnog perioda usluge YouTube Premium. Ovu uslugu dobijaju svi koji u periodu do 1. marta 2023. godine kupe i aktiviraju Galaxy A33 ili A53 5G.

 Više informacija o ovoj promociji saznajte na linku.

TAGGED:
Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *