Osjetite moć povezanosti koju donosi Galaxy ekosistem

redakcija
5 minute vrijeme čitanja

Najnoviji Galaxy uređaji čine život dosta lakšim i ugodnijim. Naime, zahvaljujući kontinuitetu aplikacije, sada možete lako nastaviti raditi na više uređaja ili komunicirati sa drugima sa bilo kojeg mjesta.

U nastavku vam otkrivamo nekoliko moćnih prednosti koje donosi Galaxy ekosistem.

Kontinuitet aplikacije

Unutar aplikacija omogućeno je iskustvo kontinuiteta, tako da se možete prebaciti sa svog pametnog telefona na tablet ili obrnuto, bez ponovnog pokretanja aplikacije od početka.

Naprimjer, ovo pomaže kada pretražujete na pametnom telefonu, ali želite da nastavite ono što radite na većem ekranu. Ili možda kupujete na svom tabletu i želite se prebaciti na pametni telefon radi plaćanja. Ako otvorite “Nedavne aplikacije” u donjem lijevom dijelu tableta, vidjet ćete nedavno korištene aplikacije.

Ako otvorite “Samsung Internet” u donjem desnom uglu tableta, pojavljuje se ista web stranica sa vašeg pametnog telefona, tako da možete nastaviti kupovinu. Također, možete prelaziti sa pametnog telefona na tablet i tableta na pametni telefon koristeći isti postupak s aplikacijom “Samsung Notes” i nastaviti rad u toku.

Automatski prekidač za Galaxy Buds

Uz Galaxy Buds2 sada je moguće neprimjetno prelaziti sa Galaxy pametnog telefona na Galaxy tablet, i obrnuto. Samsung je razvio novi okvir za povezivanje zasnovan na Bluetooth Low Energy, ili BLE tehnologiji, koji omogućava komunikaciju zvuka između uređaja koji su u blizini i koji su povezani na Galaxy Buds2 Pro omogućavajući besprijekorno iskustvo.

Naprimjer, ako želite da se prebacite sa svog pametnog telefona na tablet dok gledate film, možete se lako prebaciti bez potrebe da ručno mijenjate Bluetooth vezu. Ako dobijete poziv dok gledate YouTube na svom Galaxy tabletu, vaš Galaxy Buds2 Pro će se automatski prebaciti na vaš pametni telefon.

Čut ćete melodiju zvona na svojim Buds2 Pro i možete odgovoriti na poziv tako što ćete ih jednom dodirnuti ili pritiskom na dugme „Pozovi“ na ekranu pametnog telefona. Kada prekinete vezu, veza će se automatski vratiti na tablet, tako da možete nastaviti da uživate u videu. Veze između vaših slušalica i mobilnih uređaja mogu se automatski prebacivati ​​pod određenim okolnostima.

Dijeljenje tastature tableta

Vanjska tastatura tableta može se koristiti između Galaxy pametnih telefona i tableta.

Da biste koristili tastaturu na svom pametnom telefonu, trebate samo dovršiti jednokratnu jednostavnu registraciju. Ako istovremeno pritisnete tipke ‘Cmd’ i ‘Lang’ na tastaturi, na vašem pametnom telefonu će se pojaviti iskačući prozor za povezivanje tastature.

Kada odaberete, vanjska tastatura tableta će se automatski povezati s vašim pametnim telefonom. Nakon toga možete jednostavno kucati na pametnom telefonu, pisati bilješke, pretraživati ​​web i slati tekstualne poruke koristeći tastaturu. Kada se trebate vratiti na tablet, možete ponovo pritisnuti tipke ‘Cmd’ i ‘Lang’.

Kao i druga Samsung BLE iskustva, Samsung ekskluzivna tehnologija pruža iskustva dijeljenja tastature uz sigurnu autentifikaciju između uređaja i razmjenu informacija o povezivanju tastature.

Vrhunski foldables telefoni

U novom Galaxy ekosistemu posebno mjesto zauzimaju Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Flip4, koji su spoj impresivne tehnologije pametnih telefona i inovativnog dizajna. Galaxy Z Fold4 poseban je po tome što rasklopnim mehanizmom pametni telefon klasične veličine može pretvoriti u kompaktni i snažni tablet za maksimalnu produktivnost, dok Galaxy Z Flip4 donosi stil i praktičnost koja lako stane u svačiji džep, bez žrtvovanja performansi.

Galaxy Z Flip4 unapređuje funkcije omiljene među Samsung korisnicima, što ga čini savršenim uređajem za lično izražavanje. Njegov kompaktni dizajn u obliku školjke nudi jedinstveno iskustvo koje nije dostupno ni na jednom drugom pametnom telefonu.

Galaxy Z Fold4 rezultat je stalnih inovacija u oblasti pametnih telefona Samsung Galaxy i najmoćniji Samsung pametni telefon do sada. On kombinuje Samsung ekspertizu u mobilnoj tehnologiji i predstavlja uređaj sa povećanom funkcionalnošću, bilo da je otvoren, zatvoren ili u Flex režimu rada. Isto tako, ovo je prvi uređaj sa Androidom 12L, specijalnom verzijom Androida koju je kreirao Google za velike ekrane, uključujući sklopive uređaje.

Samsung je za sve kupce u Bosni i Hercegovini spremio posebnu akciju u kojoj uz kupovinu Samsung Galaxy Z Flip4 5G ili Samsung Z Fold4 5G, izvršenu u promotivnom periodu od 12.09.2022. do 16.10.2022. godine, ostvaruju pravo na poklon Samsung Galaxy Watch5 44 mm u grafitnoj boji ili Samsung Galaxy Watch5 40 mm u ružičasto-zlatnoj boji.

Uz kupovinu telefona iz Galaxy S22 serije, tokom promotivnog perioda ostvarujete pravo na poklon Galaxy Buds2 slušalice u grafitnoj boji.

Više informacija o promociji pronađite na linku, a za dodatne informacije o uređajima uključenih u promociju posjetite https://www.samsung.com/ba/.

TAGGED:
Podijeli ovaj članak:
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *