Od 2023. godine, Windows 11 će zahtijevati da novi laptopi imaju web kameru

Adi Zeljković
1 minute vrijeme čitanja

Za dvije godine od sada, vaš laptop opremljen Windows 11 će imati kameru. To nije predviđanje, to je činjenica — jer Microsoft to zahtijeva.

Kao dio navale vijesti oko njegovog novog operativnog sistema, Microsoft je objavio da će od 1. januara 2023. svi NOVI laptopi koji rade na Windows 11 morati imati prednju kameru. Za one koji su zabrinuti za privatnost, ovo znači odlazak u prodavnicu kancelarijskog materijala da uzmete još trake kojom ćete prikriti dosadna mala sočiva.

A za one koji su se potpuno uronili u svijet rada na daljinu, ovo znači kraj straha da će laptop imati lošu kameru, ili još gore, bez kamere. Način na koji ova nova politika utiče na kvalitet kamera nalazi se u Microsoftovim zahtjevima za kameru. Ne samo da kompanija zahtijeva da laptopovi imaju kamere, već od njih očekuje:

  • Imate rezoluciju visoke definicije (HD)
  • bolju automatska ekspozicija (AE)
  • Automatski balans bijele boje (AWB)

To znači da su dani sub-HD kamera odbrojani. Sa ogromnom kompanijom poput Microsofta koja zahtijeva okončanje objektivno zastarjelih i podstandardnih kamera, samo je pitanje vremena kada će takvi inferiorni proizvodi prestati postojati.

Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *