Netflix objavio kada stiže Netflix pretplata sa reklamama i koliko će koštati

Adi Zeljković
2 minute vrijeme čitanja

Već neko vrijeme priča se o novom Netflixovom nivou koji će zapravo biti najjeftiniji. Zauzvrat, korisnici će biti primorani gledati reklame na ovoj popularnoj platformi. Konačno saznajemo kada će ovaj nivo službeno stići.

Počevši od sljedećeg mjeseca, Netflix će konačno uvesti svoj nivo pretplate s reklamama koji će biti ujedno i najjeftiniji nivo na platformi.

Američka kompanija jučer je objavila da će novi Basic with Ads nivo biti predstavljen 03.11.2022. godine po cijeni od 6,99 dolara. Ovaj nivo će na pomenuti datum stići u sljedeće zemlje: SAD, Australija, Brazil, Kanada, Francuska, Njemačka, Italija, Japan, Južna Koreja, Meksiko, Španija i Velika Britanija.

Razlike u cijenama postoje u evropskim zemljama. Tako npr. ovaj nivo u Francuskoj košta 5,99 EUR, u Njemačkoj 4,99 EUR, dok u Španiji i Italiji pretplata košta 5,49 EUR.

Sistem reklama funkcionisat će tako što će se u prosjeku 4 do 5 oglasa pojavljivati po satu bilo gdje. Dužina oglasa bit će od 15 do 30 sekundi.

Netflix Basic omogućit će pretplatnicima pristup velikom dijelu Netflixove ponude, ali ne i cijeloj. Tako ovim korisnicima neće biti omogućeno gledanje malog broja TV emisija i filmova, zbog ograničenja licenciranja na kojima Netflix navodi da trenutno radi. Pored toga, korisnici ovog nivoa neće moći preuzimati sadržaj na svoje uređaje, dok je kvalitet videa ograničen na 720p / HD.

Tokom konferencije za novinare, iz Netflixa su naveli da novi nivo ima konkurentnu cijenu, ali da ova cijena možda neće nužno ostati i u budućnosti. Čini se da ovdje Netflix sugeriše na to da bi u budućnosti moglo doći do poskupljenja ovog nivoa.

TAGGED: ,
Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *