Najveća razočaranje u 2022. godini u gaming svijetu

redakcija
10 minute vrijeme čitanja

2022. je bila čudna ali i sjajna godina za igrače. Od početka do kraja, bilo je ponešto za svaki stil igrača.

Igrači su mogli da pobijede izazovne šefove u “Elden Ringu,” ili su vozili mehaničku životinju u “Horizon Forbidden West.” Mogli su uhvatiti divna čudovišta u “Pokemon Legends Arceus,” ili naravno, da nastave srceparajuću priču o Kratosu u “God of War Ragnarok”. Ova poslednja je izdominirala nominacijama na Game Awards.

Da, 2022. je bila dobra godina za video igre. Čak i stariji naslovi su dobili novi izgled i unapređenja. Ali svakoj video igrici nije suđeno da bude sjajna, zar ne? Neke su potpuno propale i čini se da neće dobiti drugu šansu kao recimo Cyberpunk 2077 koji tek sada živi svoj život kako je bilo očekivano. Igre navedene u ovom tekstu neće osvojiti nijednu nagradu, ali će se definitivno izdvojiti među igračima po gorkom ukusu u ustima.  Iako igre koje se ovde pominju nisu bile sve finansijski neuspijeh, one imaju nešto, neki detalj zbog kojeg će se isticati među igračima u godinama koje dolaze. Bilo da se radi o užasnim mikrotransakcijama, nesrećnom vremenu izdavanja ili jednostavnom, nemaštovitom igranju, ove igre su nesumnjivo najveći promašaji u igaming svijetu u 2022. Vi me ispravite ako sam nešto propustila.

Gotham Knights

Iskreno, “Gotham Knights” nije neuspijeh u tradicionalnom smislu te riječi. Prodato je dosta primjeraka i mnogi obožavaoci su uživali u krstarenju Gotamom jer su članovi porodice Bet rijetko istraženi u igricama. Međutim, to nije bilo ono čemu su se mnogi igrači nadali, što je dovelo do neke zabune prije njegovog objavljivanja. Mnogi su bili razočarani grafičkom izvedbom “Gotham Knights.”

Dosta igrača je otkazalo svoje preordere što kao znak protesta zbog odluke kompanije Warner Bros. Interactive da ne uključi veći broj kadrova, što zbog loših kritika. Igrači nisu bili srećni što igra ima loše performanse, što je navelo neke igrače da objavljuju slike svojih otkazanih preordera na mrežama.

Kada je igra konačno stigla, mnogi od tih komentara su bili opravdani. Kritičari su rekli da je “Gotham Knights” patio od problema sa performansama na skoro svakoj platformi, i da se priča i borba nisu dovoljno istakli da prevaziđu druge probleme. Iako se dobro prodavala neki igrači nisu mislili da su dobili igru koju su očekivali i koja je bila obećana sa “Gotham Knights.”

Shadow Warrior 3

The “Shadow Warrior” serijal je debitovao davne 1997. godine, i tokom godina se mnogo promijenio, na gore. Serijal prati heroja Lo Wanga, koji se probija kroz horde demona u pokušaju da spasi svijet. Međutim, “Shadow Warrior 3” je, čini se, igra koju niko nije tražio, a recenzije su pokazale da je ipak bilo bolje ostati gdje jeste.

Neki su pisali da je sama igra bila veoma jednostavna i da njena borba nije dodala ništa novo ili zanimljivo igrama u cjelini. To nije bila loša igra, sama po sebi, ali svakako nije bila revolucionarna. Što je još više čudno, zaplet trojke nije baš u skladu sa prethodnim dijelom u franšizi. Neki kritičari su tvrdili da Lo Wang uopšte nije lik, već istočnoazijska karikatura koja stalno zbija neprikladne šale. Biti tako jadan i običan lik čini dugu igru zamornom, što je dovelo do toga da dobije loše ocjene.

Sony je učinio “Shadow Warrior 3” dostupan pretplatnicima na PS Plus čim je objavljen, što je bila greška prema komentarima. Mnogi igrači nisu upoznati sa “Shadow Warrior” franšizom na isti način kao što su sa drugim franšizama, a što je još gore, igra je imala probleme sa performansama koji su činili igranje potpuno nemogućim.

Dynasty Warriors 9 Empires

Malo je toga što gamerima može biti lošije od loše igre, ali prepakovana verzija loše igre je svakako to. “Dinasty Warriors 9” nije osvojio nijednu nagradu kada je prvobitno objavljen 2018. godine, a prepakivanje četiri godine stare igre u 2022. je na sličan način razočaralo.

The “Dinasty Warriors” serijal iz Koei Tecmo se nastavlja godinama, objavljujući slične unose svakih nekoliko godina. Isprobana formula je ono što obožavaoci žele, a igre imaju tendenciju da koriste beat-em-up mehaniku sa uzbudljivom kineskom historijom viđenom u “Romance of the Three Kingdoms.” Ogromna količina likova za igru koje svaki naslov uključuje, zajedno sa nizom izazovnih misija, u osnovi je stvorio sopstveni žanr. Međutim, “Dinasty Warriors 9” pokušao da se odvoji od tog žanra, pokušavajući nešto novo što neizbježno nije išlo na ruku fanovima. The “Empires” izdanja “Dinasty Warriors” igre se razlikuju od glavne serije, uključujući više strateškog upravljanja umjesto jednostavnog hack and slash igranja, ali odluka da se nastavi “Dinastz Warriors 9” sa dodatnim spinoffom je bio zbunjujući.

Vampire: The Masquerade – Swansong

“Vampire: The Masquerade: Bloodlines” i gameri ​​i generalni ljubitelji horror igre smatraju klasikom RPG-a. Igra uranja u misteriozni donji dio sveta, istražujući historiju igre “Vampire: The Masquerade”. Godinama su igrači čeznuli za “Bloodlines 2,” željni da iskuse kako bi RPG sa vampirskom tematikom izgledao na najsavremenijem hardwareu. Ove godine 2022. igrači su dobili novi “Vampire: The Masquerade”. Ali to nije bila “Bloodlines 2.” Ni minimalno.

“Vampire: The Masquerade: Swansong” je prvobitno trebalo da bude objavljena 2021. godine, ali nije izašla do 2022. Čak ni tada, fanovi nisu bili zadovoljni konačnim proizvodom. Kritičari su rekli da je “Swansong” bio, sa jedne strane, sjajan pogled u postavku Svijet tame po kojem su “Vampir” igre poznate. Sa druge strane, igra je usvojila to znanje tako duboko da su igrači često imali zadatak da uđu u kodeks u igri kako bi raščlanili korištene terminološke znakove, što je na kraju izvuklo igrače iz priče i učinilo da se igra osjeća kao domaći zadatak.

Diablo Immortal

Iako kontroverze nisu usporile “Diablo Immortal” na dole, definitivno zaslužuje da se pomene u ovom tekstu zbog upotrebe prekomjernih mikrotransakcija. Igra je prošla izuzetno dobro, zaradivši Blizzardu gomilu novca. Istovremeno je uspjela da razbjesni svoju bazu fanova. Činilo se da je glavni problem koji igrači imaju sa “Diablo Immortal” bio način na koji je monetizovao neke od osnovnih elemenata igre u igricama zasnovanim na pljački. Umjesto da satima grinduju i bore se sa smrtonosnim neprijateljima, igrači mogu samo da potroše pravi novac da bi povećali šanse za pronalaženje povoljnih predmeta.  

“Diablo Immortal” je dostigao nesrećnu prekretnicu nedugo nakon objavljivanja, što je čini najgore ocijenjenom Blizzard igrom koja postoji, ali to ipak nije spriječilo igrače da uživaju u njoj. Za one koji mogu da ne plaćaju osnovne funkcije igre, ili im ne smeta da troše novac da bi napredovali,  “Diablo Immortal” možda ipak nije promašaj. Ipak, neki igrači su ozbiljno oštećeni podešavanjem igre.

Babylon’s Fall

“Babylon’s Fall” trebalo je da ima sve. Razvili su ga akcioni stručnjaci Platinum Games i podržan od strane velikog izdavača Square Enix. Činilo se i super, dizajnirano da ima zanimljivu akcionu RPG igru. Kao “Nier Automata” sa ukusom fantazije,” igrači mogu trčati po mapi sa svojim pouzdanim oružjem koje lebdi pored njih, nailazeći na bilo koji broj magičnih stvorenja na putu. “Babylon’s Fall” je dizajniran da se igra u malim partijama od 4, tako da su igrači mogli da se sastaju u redovnim racijama sa svojim prijateljima. Međutim, svo uzbuđenje koje su fanovi možda osjetili prije izlaska igre brzo je nestalo nakon što su kritičari preokrenuli priču o „Babylon’s Fall“.”

Kritičari su objasnili da “Babylon’s Fall” jednostavno nije bilo zabavno igrati, puna brušenja na početku sa akcijom koja nije mogla da dostigne druge Platinum Games naslove, kao što je “Bayonetta.” Igra je takođe jednostavno izgledala loše. Grafika je bila loše animirana, prema recenzentima, a stil slikarstva koji su programeri tražili nije se prenio na konačni proizvod. Drugim riječima, igra je bila haos.

Iako će igra i dalje biti podržana do februara 2023. godine, više nije dostupna za prodaju na digitalnim platformama.

IZVOR: GAMES.RS

TAGGED:
Podijeli ovaj članak:
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *