Microsoft Edge želi da se fokusira na gamere

Adi Zeljković
1 minute vrijeme čitanja

Microsoft je u najnovijoj inicijativi sugerisao i promovisao Edge kao najbolji internet browser za gamere.

Kako bi potvrdio svoje navode, Microsoft je u Edge implementirao neke nove mogućnosti. Među njima je i nova početna stranica koja nudi najnovije informacije iz svijeta gaminga.

Tu je i mogućnost lakog pokretanja Xbox Cloud Gaming naslova, Clarity Boost, nova konfiguracija za Efficiency mod i panel sa strane za pristup ležernim igrama kao što je Microsoft Solitaire.

Clarity Boost izoštrava igru koja se streamuje, kako bi se omogućio da djeluuje da slika ima bolji kvalitet. Edge Efficiency Mode gasi ostale procese u browseru, kako bi se resursi usmjerili ka streaming igri.

Pored toga, Microsoft već testira i kalkulator koji je ugrađen u Edge, potom alatku koja trestira brzinu interneta i program za konvertovanje jedinica. Prema svemu sudeći, Microsoft na Edge gleda više kao na operativni sistem nego na internet browser.

Dodatno, Edge DevTools ima poboljšanu 3D View alatku za vizuelizaciju problema u razvoju weba, a tu su i noviteti za Edge Canary i Dev sektore.

Edge 103 je ušao u stabilni kanal, a dobio je automatsko mijenjanje profila, mijenjanje certifikata klijenta, bolju sigurnost i druge funkcije.

TAGGED: , ,
Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *