Mali ili veliki telefon na preklop – koji je vaš izbor?

5 minute vrijeme čitanja

Mobilni telefoni nekada su po pravilu bili manji, sa tipkama, i na njih su korisnici bili naviknuti. Međutim, pojavom većih telefona rasla je i želja korisnika da mijenjaju, a sve je više bilo onih koji su insistirali na što većem ekranu telefona. Tako je bilo i sa telefonima na preklop, koji su nekada bili hit, da bi onda skoro u potpunosti nestali sa tržišta.

Međutim, i to se sada mijenja, pa su telefoni na preklop ponovo u trendu. Također, korisnici imaju priliku da biraju manji telefon na preklop ili onaj veći, a kompanija Samsung i za jedne i za druge u ponudi ima idealne uređaje – Galaxy Z Fold4 i Z Flip4.

Galaxy Z Fold4

Galaxy Z Fold4 spada u grupu onih većih preklopnih telefona, koji vam nudi sve što je potrebno kako biste ostali produktivni i maksimalno iskoristili svoju maštu i kreativnost. Idealan je izbor za sve one koji se žele izdvojiti iz gomile i izraziti svoju individualnost. Od jedinstvenih opcija, do prefinjenih karakteristika, svaki aspekt ovog pametnog telefona je dizajniran da zadovolji pronicljive potrošače koji su ispred svog vremena.

Zahvaljujući S Pen olovci u svako doba možete lako zapisati sve svoje ideje ili nacrtati skice. Ukoliko se nađete u situaciji da prospete vodu na svoj telefon ili da pokisnete, ne morate brinuti jer je zaštićen od ovakvih nezgoda svojom vodootpornošću. Naime, Galaxy Z Fold4 je ocijenjen sa IPX8 standardom koji se temelji na testnim uslovima potapanja uređaja u slatkovodnu vodu do 1,5 metara dubine na period do 30 minuta. Svakako se ne preporučuje za upotrebu na plaži ili u bazenima.

Za sve one koji uživaju u gledanju videa, na ovom telefonu imaju mogućnost da omiljeni sadržaj gledaju na 7,6 inčnom Flex Display ekranu, sa kamerom ispod ekrana, uz viši nivo svjetlosti, podesivom brzinom osvježavanja 120 Hz i blago vidljivom kamerom ispod ekrana. Popularne aplikacije na društvenim mrežama, poput Facebooka, optimizirane su za iskustvo na velikom ekranu kako bi se više uživalo u sadržaju.

Igranje igrica sada je još brže zahvaljujući moćnoj mobilnoj platformi Snapdragon 8+ Gen 1 i hiperbrzoj 5G mreži. Uz tanku šarku, malu težinu i još uži okvir, široki ekran omogućava lakšu interakciju jednom rukom kada se koristi na ekranu na otvorenom.

Zahvaljujući inovativnom Multi Active Window multitasking nikada nije bio lakši, dok nova traka zadataka omogućava lako prebacivanje s jedne aplikacije na drugu. Bilješke na ekranu sada možete popraviti čak i tokom video poziva, a za posebno brzu interakciju obezbijeđena je brzina osvježavanja od 120 Hz.

Galaxy Z Flip4

Galaxy Z Flip4 je manji telefon na preklop koji nas vraća u ranije dane telefona na sklapanje, ali je ovaj sa modernim funkcijama koje će iskustvo korištenja učiniti nezaboravnim. Vodootporan je (na dubini od 1,5 metara bez problema može izdržati i do 30 minuta) i sa ugrađenom fantastičnom zaštitom ekrana, jedinstvenim dizajnom, odličnim performansama i trajanjem baterije, te sa fenomenalnim kamerama koje ćete odmah primijetiti.

Čak i kada je sklopljen može vam dati sve potrebne informacije. Prednji ekran olakšava čitanje obavještenja i poruka bez potrebe da otvarate telefon. Prednji ekran prikazuje kalendar korisnika, vrijeme i broj dnevnih koraka, a može se dodatno personalizovati s funkcijom dodatka Cover Screen i odabranom fotografijom u pozadini, kao i biti integrisan s opcijama koje pruža nova Galaxy Watch5 serija satova za pametne telefone.

Svoju kreativnost sada možete izraziti savršenim fotografijama ili video snimcima jer Galaxy Z Flip4 omogućava korisnicima da naprave nevjerovatan portret ili selfi bez upotrebe ruku uz Flex Mode. Na ovom modelu sada je, uz pomoć interface-a, moguće fotografisati i na prednjem ekranu, ali i snimiti video uz pomoć Quick Shot opcije. Sve što trebate uraditi je da dva puta kliknete dugme za otključavanje na vašem pametnom telefonu.

Zahvaljujući Flex modu, možete praktično uživati u svom omiljenom sadržaju, gdje se video može gledati u gornjem dijelu ekrana, dok se u donjem dijelu može kontrolisati svjetlina i jačina zvuka. Galaxy Z Flip4 opremljen je naprednim stereo zvučnicima s podrškom za Dolby Atmos, koji omogućava zvuk visoke jasnoće, dubine i kretanja po prostoriji, bez obzira na to šta korisnik gleda ili sluša.

TAGGED:
Podijeli ovaj članak:
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *