Izvršni direktor Microsofta volio bi se u potpunosti riješiti ekskluzivnih naslova

Adi Zeljković
3 minute vrijeme čitanja

U toku je treći dan saslušanja Microsofta i Activisiona protiv FTC-a u slučaju akvizicije, a Microsoftov izvršni direktor Satya Nadella iznio je svoje svjedočenje.

Nadella je osobno dao iskaz, kao i CEO Activision Blizzarda Bobby Kotick. Nadella je zamoljen da potvrdi neke prethodne izjave u kojima je tvrdio je Xbox lider u Sjevernoj Americi tri kvartala za redom.

Govoreći o cloud gamingu, Nadella je objasnio da ga Microsoft ne vidi isključivo kao zamjenu za konzole jer mnogi vole svoje fizičke uređaje. Iako je Microsoft radio na cloud tehnologiji skoro desetljeće, za sada nije dovoljno dobar kao zamjena za bilo koju od trenutnih platformi. Prema Nadelli, Xbox Live je dio Cloud Gaminga i streaming igara je sastavni dio iskustva.

Nadella je potom spomenuo da kao softverska kompanija uvijek prvo razmišlja o softveru, koji može raditi na svim platformama. Također je potvrdio da je Meta tražio demonstraciju xClouda na Meta Questu. Nadella je spomenuo da bi se riješio ekskluzivnih konzola da je po njegovom.

“Da je bilo po mom, volio bih se riješiti cijele vrste ekskluzive za konzole.”

Potom je dodao kako ga je dominantni igrač na tržištu definirao korištenjem ekskluziva i da on nema ljubavi prema tome.

Nadella je nastavio spomenuvši da Microsoft stvarno ne vidi igre kao američko tržište, jer je to svjetski fenomen. To su iste igre, konzole i pametni uređaji. Naravno, i dalje im je stalo do tržišnog udjela u SAD-u. Također je dodao da je dovođenje igranja na cloudu na mobitel bilo u fokusu, ali i izazovno kroz browser gdje izvorne aplikacije nisu bile mogućnosti.

Upitan hoće li se obavezati nastaviti isporučivati Call of Duty na PlayStationu, odgovorio je sa “sto posto”.

Ako niste upoznati sa situacijom, FTC je nedavno dobio nalog za privremenu zabranu akvizicije dok federalni sud ne donese odluku o mogućoj preliminarnoj zabrani. Možete pročitati naše sažetke prvog, drugog i trećeg dana suđenja.

Nadamo se da ćemo uskoro saznati da li Microsoft može izvršiti akviziciju Activision Blizzarda. Pišite nam u komentarima vaša mišljenja o svemu ovome.

Ako želite biti u toku s najnovijim sadržajem, zapratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našem Discord serveru.

TAGGED:
Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *