Internet Explorer će nas napustiti ovog ljeta

Adi Zeljković
1 minute vrijeme čitanja

Odlazak Internet Explorera u penziju dugo se čeka, ali Microsoft upozorava da je konačno vrijeme da se oprosti od svog dugogodišnjeg pretraživača.

Iako softver nije dio Windows 11 arsenala aplikacija, uskoro će prestati postojati na većini verzija Windowsa 10 i ubrzo će biti iskorijenjen iz svake iteracije operativnog sistema. Prema novom talasu obaveštenja izdatih korisnicima Windows 10, Internet Explorer će prvo biti uklonjen iz novijih verzija operativnog sistema u junu. Ako želite izbjeći ažuriranja Windows-a, možda ćete otkriti da će pretraživač postojati još malo duže, ali sigurno je reći da je softver spreman da bude ispravno poslat u historiju.

Microsoft Edge je strpljivo čekao sa strane da zamijeni Internet Explorer od njegovog debija 2015. godine. Kao rezultat toga, zastarjeli IE prečaci bi trebali pokrenuti novi preglednik baziran na Chromiumu.

A naše pitanje za vas je: Kada ste posljednji put pokrenuli Internet Explorer?

Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *