Eger Fit Kong Pro pametni sat – recenzija

Adi Zeljković
5 minute vrijeme čitanja

Pametni i sportski satovi nove generacije osvajaju publiku širom svijeta, a nude sve veću količinu mogućnosti sa sve aktraktivnijim dizajnom. Tržište se zasitilo bogatim izborom svih cjenovnih razreda, a vjerujemo da svako pronađe sat za sebe!

Sjećam se kada su pametni satovi tek izašli i kada smo morali imati nekoliko satova jer je svaki od njih nudio različite mogućnosti. Danas su se senzori, kao i cijeli sistemi satova, toliko unaprijedili da se teško i snaći u izboru svih tih funkcija. Ali i dalje se radi o uređaju koji preuzima velik broj mogućnosti te je njegova preciznost i dalje “informativne” prirode koja se ne bi trebala uzimati kao apsolutna.

Satovi sada generalno dolaze u više veličina kako bi svatko mogao naći šta mu se dopada, što se tiče boja, također uglavnom imate više opcija, a tu ne morate stati s obzirom da je izbor kompatibilnih narukvica nakon kupnje sata također velik.

Ostaje vam odabrati kao i do sada želite li dugo trajanje baterije s jednostavnijim sistemom ili pak sisteme s više mogućnosti i aplikacija, ali s naravno kraćim trajanjem baterijem. Kao neko ko od samog početka koristi Samsung Smartwatch, zaista imam problem sa dužinom baterije, a bez pretjerivanja ne koristim ni 50% posto funkcija koje sat pruža iako sebe smatram heavy-user korisnikom.

Posljednjih nekoliko dana imao sam se prilike družiti s jednim veoma zanimljivim pametnim satom. Eger Fit Kong Pro je moćan i funkcionalan pametni sat za sve koji traže savršeno rješenje za svoj aktivni i zdrav način života a koji žele da im baterija izdrži duže od jednog dana.

Ovaj sat ima niz senzora koji prate vašu aktivnost, otkucaje srca, krvi pritisak, saturaciju te kvalitetu vašeg sna. Kong Pro također dolazi sa brojnim funkcijama koje olakšavaju svakodnevni život, poput obavijesti o porukama i pozivima (te javljanjima na iste), upravljanja muzikom i mogućnosti personalizacije zaslona. Sa modernim i sportskim dizajnom, Kong Pro se zaista može izdvojiti na tržištu.

Ako se ste zapitali, dok ste čitali recenziju do sada, zašto nabrajam sve karakteristike koje svakako jedan pametni sat mora da ima i šta je to što ga onda izdvaja na tržištu, odgovor je u dužini baterije i cijeni.

Svakodnevno na našem Slack kanalu redakcije vodimo diskusiju o pametnim satovima i dok Luka vjerno koristi Apple-ove pametne satove, ja Samsung pametne satove, Milan koristi Huawei i glavni argument mu je da ga mora puniti svakih 5-6 dana a dok nas dvojica svaku noć.

Baterija Eger Fit Kong Pro pametnog sata baterija je izdržala 10 dana pod punim opterećenjem (svakodnevno testiranje i aktivno korištenje) i ostalo je još 38% baterije. Sva trojica smo se u potpunosti iznenadili trajanjem baterije. Luka i Milan su me konstantno ispitivali o funkcijama sata, da li konstantno koristi senzore i moj odgovor je uvijek bio pozitivan jer sve njegove funkcije sam uspoređivao sa Samsung Galaxy Watch 6 Classic satom čiju sam recenziju u isto vrijeme radio.

S obzirom da Eger Fit Kong Pro košta 300,00 KM ne možete očekivati iste tehničke specifikacije kao jedan Samsung ili Apple pametni sat. Veličina zaslona je 1,4 inča i koristi AMOLED ekran rezolucije (466×466). Prilikom korištenja osjeti se niža rezolucija ekrana zbog slabije fluidnosti ali osim ukoliko niste heavy-user neće vam značiti mnogo.

Specifikacije koje Eger Fit Kong Pro donosi:

 • Zaslon 1.4″ (466*466)
 • Informiranje o pozivima i porukama
 • Mjerenje otkucaja srca
 • Uređaj vrlo elegantnog dizajna (vrlo lagan)
 • Hrvatski izbornik
 • IP68 vodonepropusan
 • BT bežična veza
 • Promjenjiva narukvica
 • Izmjenjivi interface sata
 • Dugotrajna baterija (štedljivi procesor nove generacije)
 • Baterija 400 mAh
 • Aplikacija: DaFit

U ovih nekoliko dana Eger Fit Kong Pro zaista nam je pokazao da je riječ o pametnom satu za kojeg možemo reći kako je pravi omjer „uloženog i dobivenog”. Iako cjenovno pripada srednjoj klasi pametnih satova, Kong Pro je puno više od toga. Predstavlja zaista vrhunski gadget za svakodnevnu upotrebu.

Ako želite biti u toku s najnovijim sadržajem, zapratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našem Discord serveru.

Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *