Cooler Master CK352 tastatura – recenzija

Adi Zeljković
3 minute vrijeme čitanja

Cijena ove tastature je samo 80$ iako vjerujemo da vrijedi barem duplo. U nastavku saznajte šta ovu mehaničku tastaturu čini tako posebnom.

Pored stalnih obaveza koje imamo sa recenziranjem igara te izvještavanjem o najnovijim vijestima iz gaming svijeta, naša redakcija ponekad odraditi i recenziju hardvera koji je gamerima neophodan. PC igrači znaju da kvalitetna periferija znatno poboljšava gaming iskustvo te uložiti novac u istu ne bi trebao da bude problem. Ovih dana smo dobili nekoliko uređaja od Cooler Mastera i već ste imali priliku da čitate našu recenziju njihovog ultra laganog MM730 gaming miša. Danas ću recenzirati Cooler Master CK352 mehaničku RGB tastaturu.

POČETNI UTISCI

Cooler Master CK352 izgleda previše dobar da bi bio istinit sa impresivnom listom specifikacija. Kada se uzme sve u obzir što ćete u nastavku ove recenzije pročitati, cijena od 80$ je zaista impresivna.

Nakon što izvadite tastaturu iz kutije, elegantno aluminijsko gornje kućište je odmah istaknuta karakteristika. Ne samo da je vrlo vizuelan za oči i lijep na dodir, već pomaže da mehanička tastatura CK352 izgleda elentantno.

Cooler Master se odlučio za dvobojne kapice za tastere koje pomažu da se definišu važna područja na tastaturi i dodaju sveukupnom oštrom, gejmerskom dizajnu.

MEHANIČKI TAKTIČKI SWITCHEVI

CK352 mehanička tastatura dolazi da full RGB pozadinskim osvjetljenjem te sa dva RGB prstena oko ivice tastature koji se mogu konfigurisati preko prečica na tastaturi. Osvjetljenje je kvalitetno napravljeno te se super vidi i pri dnevnom svjetlu. Ova tastatura koristi smeđe taktične mehaničke switcheve sa trajanjem od 50 miliona klikova. U nastavku poslušajte zvuk dugmića.

Ova tastatura je savršena za duge periode rada bez bolova ili umora u pristima. Tasteri su linearni u svom kretanju. Također, nakon nekoliko sati intenzivnog igranja, mogu iskreno da kažem da je ova tastatura poboljšala moje iskustvo. Tokom intenzivnih fajtova u Elden Ringu ili Doti 2, otkrio sam da sam precizniji jer je odziv tastera fenomenalan.

ZAKLJUČAK

Cooler Master me je impresionirao sa CK352 mehaničkom tastaturom. Moćna je za igranje sa mnoštvo funkcija koje je postavljaju u high end kategoriju. Moja jedina zamjerka je nedostatak softverske podrške. Iako ne predstavlja problem za korištenje, želio bih mogućnost sihronizovanja boja sa ostatkom Cooler Master hardvera. Kao što sam na početku recenzije kazao, cijena ove tastature je samo 80$ te vjerujemo da bi trebala koštati barem duplo više. Cooler Master CK352 mehanička tastatura je naša top preporuka!

Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *