Cooler Master CH331 gaming slušalice – recenzija

Adi Zeljković
6 minute vrijeme čitanja
cooler-master_ch331
9
Recenzija

Savremeno tržište nudi široku paletu slušalica. Postoji toliko različitih marki, vrsti  i cijena slušalica da može biti veoma teško pronaći par slušalica koje odvaraju vašem ukusu.

Specifikacije slušalica su komplicirane i pune tehničkih detalja, a ponekad uopće nemaju nikakvog značajnog utjecaja na kvalitetu zvuka. A upravu kvaliteta zvuka je za nas gamere bitna. Ovih dana smo dobili CH331 gaming slušalice od Cooler Mastera i samo ću kazati da sam prezadovoljan. U nastavku saznajte i zašto.

Cooler Master CH331 gaming slušalice usmjere su prema gamerima s ograničenim buđetom i streamerima koji žele nenametljiv RGB stil. CH331 pruža vrhunsku kvalitetu i udobnost surround zvuka. Dizajnirane su da se natječu s najboljim slušalica u svom cjenovnom rangu, iako smatram da da se CH331 sa cijenom od 49 dolara mogu takmičiti i sa višim cjenovnim rangom po kvaliteti.

Početni utisci

Cooler Master CH331 nakon što ih izvadite iz kutije se čine vrlo jednostavnim. Osnovne zičane slušalice koje dolaze u samo crnoj boji, sa vrlo jednostavnim RGB-om. Okvir je izrađen od tamno sivog aluminija, dok je traka za glavu od čelika omotana mekanom PU kožom. Vrlo jednostavan dizajn ali crno na crno sa suptilnim pulsirajućim RGB svjetlom čine ove slušalice elegantnim.

Slušalice su kao što sam rekao prekrivene PU kožom, s ovalnim čašicama koje potpuno prekrivaju uši. Okreću se prema van dok traka za glavu je podesiva, što vam daje dodatni inč dužine s obje strane.

Kabal je omotan tkaninom i trajno je pričvršćen na lijevu slušalica, a moja prva zamjerka je ogromna kontrola ploča na kablu. Iako je vrlo lijepo dizajnirana i jednostavna za korištenje sa osnovnim funkcijama poput smanjenja i povećavanja zvuka, gašenja mikrona i RGB osvjetljenja, smatram da je ipak kontrolna ploča malo prevelika. Kabal je super dužine i nećete imati problema da ga prilagodite svom setupu.

Slušalice su teške skoro pola kilogama ali su poprilično udobne. Budući da je traka za glavu omotana glatkom kožom, možda bude malo klizila na vašoj glavi.

Performanse Cooler Master CH331

Slušalice CH331 rade iznimno dobro. Pružaju virtualni 7.1 surround zvuk koji vas stvarno stavlja u igru. Na primjer, dok sam igrao Metal: Hellsinger koja je rythm based igra bilo je itekako bitno na višim postavkama igre imati kvalitetan zvuk i slušalice koje imaju malo kašnjenje, što upravo CH331 pruža. Također, u DaysGone-u, zaustavio sam se da oslobodim kamp, ​​i polako sam kružio oko mjesta na kojem sam se nalazio da bih upio svaki zvuk okoline. Mogao sam čuti neprijatelje mnogo prije nego što sam ih mogao vidjeti.

Nije iznenađujuće da je CH331 stavio velik naglasak na bass. Ali postoji dobar dio raspona i razdvajanja, što mi omogućuje da jasno čujem korake i cvrkut ptica. Kad sam prešao na Spotify, imao sam isto iskustvo. Bass je bio impresivan i glasan, ali sam još uvijek mogao čuti i one najsitniije zvukove. Ovo nisu slušalice za suzbijanje buke i još uvijek možete čuti prigušenu pozadinsku buku u sobi, pogotovo ako slušate razgovor, ali na kraju sve zavisi od toga koliko pojačate zvuk vaše igre.

Mikrofon na Cooler Master CH331

CH331 ima odvojivi mikrofon koji se priključuje u lijevu slušalicu sa standardnim 3,5 mm stereo priključkom. Postavljen je na dugačku fleksibilnu žicu tako da ga možete podesiti zavisno od vaših potreba. Mikrofon se može isključiti na kontrolnoj ploči.

Cooler Master CH331 slušalice dizajnirane su za plug and play.  Međutim, sa njihovim Master Plus softverom koji možete preuzeti s web stranice Coolera Mastera, možete prilagoditi surround zvuk i ekvilizatore. Jedina zamjerka je što softver nema opcije za RGB svjetla, tako da ste zapeli sa zadanim paternom koji kruži duginim bojama.

Detaljne specifikacije

Headphone Driver Diameter 50mm
Headphone Frequency Response 20-20,000Hz
Headphone Impedance 16Ω
Headphone Sensitivity (@1kHz) 103 dB ± 3 dB
Headphone Input Maximum 30mW
Headphone Cable Length Approx. 2.2m
Headphone Connector USB Type A
Headband Material Steel and plastic headband, PU leather and foam cushion
Headphone Ear Cushion Material PU Leather
Headphone Supply Voltage USB 5V ± 0.25V
Microphone Pick-up Pattern Omni-Directional
Microphone Frequency Response 100 – 8,000 Hz
Microphone Sensitivity (@1kHz) -40 dB ± 3 dB
Microphone Signal to Noise Ratio 58 dB
Microphone Type Detachable Flexible Microphone
Physical Dimensions (L x W x H) 179.4 * 96.3 * 210.1 mm / 7.06 * 3.70 * 8.27 inches
Physical Weight 371.2g / 0.82 lbs (Including Cable), 294g / 0.65 lbs (without Cable)
Warranty 2 years
Product Audio

Zaključak

CH331 je dovoljno udoban za nošenje tokom dugih sesija gaminga, a elegantni stil slušalica sa crnom bojom će se prilagoditi svakom setupu. Međutim ogromna kontrolna ploča je sitna zamjerka ovih slušalica. Cooler Master je odradio odličan posao što se tiće kvalitetne zvuka i jačine bassa. S maloprodajnom cijenom od samo 49,99$ CH331 su naše preporuke za kupovinu!

cooler-master_ch331
Recenzija
9
Udobnost 9 od 10
Zvuk 10 od 10
Mikrofon 8 od 10
Dizajn 9 od 10
TAGGED:
Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *