Amazon je predstavio novu taktiku u borbi protiv osoba koje trolaju sa ocjenama za The Rings of Power

redakcija
2 minute vrijeme čitanja

Bombardovanje recenzija internet trolova postalo je veliki problem i dovelo je do toga da stranice poput Rotten Tomatoesa pokažu korisničke ocjene za filmove i serije koje su daleko niže nego što bi trebali biti.

Kako bi pomogao u borbi protiv tog problema, Amazon je uveo novu taktiku odlaganja za svoje nove serije poput Gospodara prstenova: Prstenovi moći. Kako prenosi Variety, Amazon je zapravo prvi put debitovao sa ovom novom inicijativom za A League of Their Own, gdje je odgodio sve recenzije korisnika za 72 sata.

Trolovi vole biti prvi koji će nešto srušiti i nada je, čini se, da će početna prepreka biti dovoljna da ih odvrati od povratka. Nadalje, Amazon planira procijeniti svaku kritiku kako bi “odredio da li je originalna ili je krivotvorina koju je napravio bot, trol ili druga vrsta digitalnih goblina”.

Čini se da je upalilo, jer The League of Their Own trenutno ima ocjenu kritike na Prime Videou od 4,3 zvjezdice, sa 80% korisnika koji su glasali sa pet zvjezdica i samo 14% korisnika sa 1 zvjezdicom. The League of Their Own trenutno ima 85% korisničkih rezultata na Rotten Tomatoesu, tako da će ova nova inicijativa zaista biti stavljena na probu kada se dozvole recenzije korisnika za Gospodar prstenova: Prstenovi moći pošto su korisničke recenzije za seriju trenutno na 39%.

Ovo je u suprotnosti sa ocjenom kritičara od 84%. Iako nisu sve recenzije bile sjajne za Gospodar prstenova: Prstenovi moći, čini se da je ocjena korisnika na stranicama poput Rotten Tomatoes malo niska.

U našoj recenziji prve dvije epizode Gospodara prstenova: Prstenovi moći, rekli smo da će seriji „možda trebati malo vremena da postigne svoj korak, ali kada to učini, uroniće nas u prekrasan svijet fantazije sa sjajnim ansamblom i nekoliko intrigantnih podzapleta.”

Podijeli ovaj članak:
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *