by Adi Zeljković in
VIJESTI Xbox

Microsoftova gaming divizija predvođena Xbox brendom nastavlja da cvjeta, sa prijavljenim porastom zarade zahvaljujući Xbox Series X/S konzolama.

Američki gigant je otkrio rezultate za prvi kvartal nove fiskalne godine, koji se završio 30. septembra. U njemu, otkriveno je da je zarada u liniji sa očekivanjima, i da je prihod od gaminga porastao za 16% u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Što se tiče prihoda od prodaje hardvera, tu je situacija još bolja, pošto je zarada uvećana za čak 166% procenata u odnosu na prošlu godinu. za šta su zaslužne Xbox Series X i S konzole. Po pitanju sadržaja i servisa, odnosno zarade od istih, tu je uvećanje od 2 procenta, pošto je i prošla godina bila jaka po tom pitanju.

Direktor kompanije Microsoft, Nadela, izjavio je da je gaming divizija kompanije ostvarila rekordnu zaradu i učešće publike, kao i da očekuje da za praznike situacija bude daleko bolja, pošto će objaviti 3 AAA naslova i dodatni sadržaj.

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply