by Adi Zeljković in
VIJESTI Xbox

Širenjem u Brazil, Meksiko, Australiju i Japan, Microsoft pokušava da dopre do 3 milijarde gamera širom svijeta, a jasno je da kompanija to ne može postići samo sa Xbox hardverom.

Microsoft se zato sve više okreće cloud gaming-u, a na sinoćnjem Tokyo Game Show-u su predstavili nove regione gdje će ova opcija biti otključana od 1. oktobra. Kompanija tvrdi da Xbox Cloud Gaming trenutno ima potencijalnu publiku od milijardu ljudi.

Pretplatnici iz pomenutih zemalja mogu da igraju više od 100 Xbox Game Pass igara, koje rade preko cloud-a, i strimuju ih na svoje PC-jeve, telefone pa čak i Xbox konzole gdje je to moguće. Cloud gaming privlači sve više ljudi jer igru ne morate da skinete, nije potrebno da imate najmoderniji hardver i možete jako brzo da je probate i odlučite da li želite da je kupite. Ova funkcija je dostupna na pet kontinenata i 26 zemalja.

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply