by Nenad Divljakovic in
VIJESTI Zanimljivosti

Discord je od skoro postao platforma za sve. Pre je Discord bio fokusiran samo na gejmere, ali njegov izvršni direktor i osnivač Jason Citron je odlučio da to promeni i nije pogrešio.

Još jedna stvar u kojoj Citron nije pogrešio je to što je odbio preuzimanje od strane Microsofta za 12 milijardi dolara sa planovima da poveća svoju vrednost na oko 15 milijardi dolara.


Naravno, kao i prodaji igara, i Discordu je pomogla pandemija jer sve više igrača je počelo da mami svoje prijatelje na platformu umesto da se sastanu uživo. Trenutno kompanija ima vrednost od oko 7 milijardi dolara, ali kako se očigledan egzodus društvenih medija nastavlja, Discord nastoji da se razgrana u nastojanju da tu brojku udvostruči.


Konzolaši bi svakako mogli da se raduju jer je Sony ranije ove godine sklopio ugovor o manjinskom vlasništvu sa Discordom. Znači da bi uskoro mogli očekivati Discord na PS platformama. Rekao sam konzolaši i to sam i mislio jer je Citron rekao: “Razgovarali smo sa svim proizvođačima konzola.” Ovo znači da ćemo verovatno videti Discord i na Xboxu i Nintendu.


Nema sumnje da Discord dominira sa svojih 150 miliona mesečno aktivnih korisnika i sve većim rastom. Ovaj broj će se sigurno povećati kada aplikacija dođe na konzole.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply