Zaluđen od moći, istraživač i obožavalac Minecrafta stvara način da voxelizuje ceo svet!

Miloš Resković
3 minute vrijeme čitanja

Entuzijastičan obožavalac Minecrafta, našao je način da voxelizuje ceo svet i prikaže ga kao kroz Google Mape!

Istraživač je napravio niz alata koji pretvaraju jedan od Google Maps-ovih 3D pločica u svet voxela u Minecraftu, a rezultat je iznenađujuće dobro izgledajući i impresivan proces koji proizvodi voxelizovane verzije Zemlje. Tehniku Voxel Earth kreirao je student master studija Rajan Hardesti Luis na Kornel Tehniku u Njujorku, a ona proizvodi voxele koji se mogu izvesti u Minecraft, pregledač ili bilo šta drugo u čemu želite da vidite voxelizovanu Zemlju.

„Proces koji smo razvili počinje sa Google-ovim visokorezolucionim 3D pločicama, koje se zatim razlažu na voxele, dodeljuju im se boje i teksture i zatim se izvoze,“ rekao je Luis na SIGGRAPH-u. „Koristimo algoritam da dodelimo svojstva boje i materijala na osnovu originalnih podataka fotogrametrije, što čini svet mnogo prepoznatljivijim, umesto da bude samo niz bezbojnih blokova u obliku grada.“

To su osnove, koje deluju prilično jednostavno, zar ne? Uskladiti boje, napraviti voxele. Sledeći deo je ono što ga čini impresivnim—barem meni.

„Takođe dizajniramo algoritam mašinskog učenja koji zatim mapira ove voxele na Minecraft blokove, sve vreme očuvavajući ekološki kontekst i funkcionalnost unutar igre,“ rekao je Luis. „Na primer, vodeni blokovi koji označavaju reku obično bi bili samo plavi voxeli, ali možemo da prepoznamo nadmorsku visinu i širinu i kažemo da je to reka ili okean, i zamenimo je vodenim blokom u Minecraft prikazu.“

On takođe kaže da se nada da će se ova tehnika koristiti u obrazovanju za pretvaranje mapa u dinamične lekcije u oblastima kao što su geografija, nauka o životnoj sredini i urbanističko planiranje. Takođe je siguran da će se igračima svideti da se igraju sa lokacijama iz stvarnog sveta.

Luis će predstaviti rad o svojoj tehnici na predstojećoj SIGGRAPH konferenciji, specijalizovanoj grupi posvećenoj proučavanju kompjuterske grafike. PC Gamer je ranije izveštavao o nekim čudesnim inovacijama u grafici i simulacijama na SIGGRAPH-u—poput zadivljujuće lepote stavljanja čarapa

Možete pročitati ceo intervju sa Luisom na SIGGRAPH-ovom sajtu, a više detalja i gifove projekta u akciji možete pogledati na voxelearth.org. Oni srećnici iz industrije koji budu prisustvovali SIGGRAPH-u moći će da vide voxelizaciju Google Earth-a i da se igraju sa njom sledećeg meseca.

Ako želite biti u toku s najnovijim sadržajem, zapratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našem Discord serveru.

TAGGED:
Podijeli ovaj članak:
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *