Ubisoft priznaje da igre ne moraju biti veće

Adi Zeljković
2 minute vrijeme čitanja

Dizajn otvorenog svijeta Ubisofta često je kritiziran jer je igrače preplavio bespotrebnim markerima i zadacima za dohvat raspoređenim po ogromnim mapama, što je izazvalo debate o tome da li je manje zaista više.

Kada je programer najavio svoj Scalar projekat za pomoć u izgradnji “većih i bogatijih svjetova”, između ostalog, mnogi ljudi su izrazili zabrinutost o tome šta to znači za buduće Ubisoft igre. Međutim, u intervjuu za Games Industry, kompanija je priznala da igre ne moraju biti veće.

Šta Ubisoft ima za reći o otvorenim svjetovima?

Izvršni direktor Ubisoft Stockholm Patrick Bach, dio Scalar tima, tvrdio je da ova nova tehnologija neće natjerati programere da stvaraju veće svjetove jer je njena svrha uklanjanje ograničenja, a ne diktiranje dizajna.

“Da li su nam potrebne igre da bi bile veće? Ne”, rekao je. “Hoće li neke igre imati koristi od mogućnosti da budu veće? Apsolutno. Nijedan dio igre ne bi trebao biti vođen ‘više je bolje.’ Ovo je tehnologija i ona ne diktira koje igre pravite, ali postoje igre koje će definitivno imati koristi od toga da budu veće, detaljnije, da se mogu skalirati i da budu veće nego što su danas.”

Ne može se kazati da Ubisoftove igre otvorenog svijete nisu bolje prošle u smislu angažmana igrača u poređenju sa linearnijim iskustvima. Morate samo pogledati AC Valhallu kao dokaz za ovo.
Međutim, ono što bih volio jeste da otvoreni svjetovi ne tjeraju igrače da ulože stotine i stotine sati u istraživanje.

Šta se dogodilo sa konciznim kampanjama? Moramo li zaista putovati od jednog kuta mape do drugog da bismo pronašli materijal za izradu komponente za završetak misije? Ubisoft igrice ne trebaju veće svjetove.

Treba im bolji dizajn svijeta.

Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *