Star Trek: Resurgence je jedini novi Star Trek koji je uspio uhvatiti duh devedesetih

redakcija
2 minute vrijeme čitanja

Kratki demo koji smo dobili obećava jako puno.

Da budemo iskreno, Star Trek: Discovery nije legao velikom broju ljudi. Njegov mrgodni, militaristički rat sa Klingonima udaljava se od originalne premise Star Trek serija. U ovoj seriji teško da ćete pronaći ljudskost i eksploraciju, kao ni kvalitetnu karakterizaciju likova, jer kad se Discovery fokusira na posadu iz nekog razloga dignu melodramu na 11.

S druge strane, bivši zaposlenici Teltalle Gamesa prave novu Star Trek igru imena Star Trek: Resurgence. Igra je story-focused avantura koja vas odmah baca in medias res. U prvih pet minuta kapetan Resurgence svemirskog broda hvata se za glavu zbog kvara na core warpu i izbacuje tehnološko blebetanje kao današnji reperi. U prvih 20 minuta diplomati sjede preko puta ambasadora Spocka i debatiraju kako dogovoriti mir između dvije alien rase.

Resurgence daje veliki The Next Generation vibe i ne samo zato što je vrijeme radnje par godina nakon Nemesisa. Avantura u stilu Teltalle-ovih igara izgleda kao perfektna šablona za serijal kao što je Star Trek. Najbolje epizode serije su o likovima koji zajedno rješavaju probleme, suočavaju se sa vlastitim slabostima ili rješavaju čudnu sci-fi misteriju. Drama, brdo dijaloga i rješavanje puzli – e to je prava avanturistička igra.

Resurgence naravno još nije završen, i developeri su još u procesu rješavanja bugova i glitcheva, kao i poliranju finalnog produkta. Trenutno se očekuje da će Star Trek: Resurgence izaći krajem ove godine.

Podijeli ovaj članak:
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *