Samsung televizori od idućeg mjeseca sa Xbox aplikacijom

Adi Zeljković
2 minute vrijeme čitanja

Kompanije Microsoft i Samsung objavile su partnerstvo zahvaljujući kojemu će Samsungovi pametni televizori od sljedećeg mjeseca imati pristup Xbox Game Passu, bez potrebe posjedovanja konzole.

Od 30. 6. ove godine za igranje Xbox igara bit će dovoljan Samsungov pametni televizor povezan s internetom. Naravno, ne bilo koji Samsung TV, nego onaj koji je proizveden od 2022. pa na dalje. Na novim Samsungovim televizorima tako će se dolaziti unaprijed instalirana Xbox aplikacija, koja je zapravo ulaz za pretplatničku uslugu Xbox Game Pass Ultimate.

Sami televizori neće pokretati Xbox igre, nego će ih preko Xbox aplikacije streamati putem interneta. Naravno, kod nas nisu službeno podržani ni Xbox Game Pass ni Xbox Cloud Gaming, ali to ne znači da se ne mogu koristiti zaobilaznim putevima.

Dakako, za igranje će biti potrebno spojiti kontroler, a tu će biti podržani svi poznatiji Bluetooth kontroleri – svi Xboxovi, pa i PlayStationovi kontroleri.

Trenutno će se preko Samsungovih televizora moći pristupiti katalogu od 100+ naslova koji imaju podršku za cloud streaming. Međutim, u Microsoftu su najavili kako rade na tome da pretplatnicima Game Passa omoguće streaming svih igara koje imaju kupljene na Xboxu. I dalje će za streaming biti potrebna pretplata na XGP Ultimate, ali ideja je da igrači ne ovise o onome što je u trenutnoj ponudi, nego da mogu streamati sve što kupe u sklopu Xbox ekosustava.

Samsung će tako postati prvi Microsoftov partner za Xbox Game Pass, ali ne i zadnji – već se pregovara i s drugim proizvođačima televizora da Xbox aplikacija postane sastavni dio njihovih uređaja.

TAGGED: ,
Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *