Koscenarista originalne Portal igre poziva Valve da počne raditi na Portal 3

Adi Zeljković
2 minute vrijeme čitanja

Vrijeme je za Portal 3 ili barem Half-Life 3.

Prošlo je više od jedanaest godina otkako je Portal 2 objavljen, i izgleda da fanovi nisu jedini koji traže da Valve započne nastavak jedne od svojih najomiljenijih igara ikada.

Erik Wolpow, koautor obje igre Portal, kao i mnoštva drugih poznatih Valve naslova kao što su Left 4 Dead i Half-Life: Alyx, ove sedmice je otišao na Kiwi Talkz Podcast i pozvao Valve da počne raditi na Portalu 3 .

Njegove tačne riječi su bile: „Ne postajem mlađi. Dolazimo do tačke u kojoj je suludo misliti [da ćemo] bukvalno biti prestari za rad na Portalu 3, tako da bismo to trebali učiniti.”

Mislim da je super što želi da se vrati i radi na nastavku igre, jer to pokazuje koliko je zaista uživao radeći na prijašnjim naslovima. Njegovi komentari takođe pokazuju da, iako je možda bio ključan u stvaranju serije igara koju poznajemo i volimo, sama njegova želja za još jednim nastavkom nije dovoljna da pokrene stvari u studiju.

Wolpow nastavlja raspravljati o tome da se mnogi fanovi pitaju na čemu tim u Valveu zapravo radi, ali nas uvjerava da nije sve uzalud.

„Koliko god se činilo da je Valve često samo gomila ljudi koji sede okolo i pijuckaju džin i tonike pored bazena, svi rade“, rekao je. “Oni rade stalno, samo ne vidite uvijek [rezultat], ne ispadne uvijek, ili izađe godinama kasnije, pretvori se u nešto drugo.”

Ovo stalno mijenjanje planova je klasična priča o razvoju igara, a Valve ima dovoljno tog slatkog Steam novca da radi šta god poželi.

Ako ikada požele da naprave još jednu Portal igru, moraju to da urade uskoro, i moraju to da urade sa njim i ostatkom originalnog dev tima dok još mogu. Imam osjećaj da nijedan drugi pokušaj neće biti tako uspješan.

TAGGED:
Podijeli ovaj članak:
Prati:
Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *