by Luka Blažević in
VIJESTI

Kao i očekivano, zaposlenici nisu pretjerano zadovoljni sa odlukom…

Ubisoft se suočava sa optužbama u vezi mobinga svojih zaposlenika a koje su počele još prošle godine povodom odlaska više senior executivesa iz kompanije. Nakon toga interna anketa je pokazala da je barem 25% zaposlenika u jednom trenutku iskusilo mobing ili nekakvu vrstu maltretiranja. Nakon toga je Ubisoft dao izjavu gdje su rekli da ozbiljno shvaćaju sve optužbe i trude se riješiti ih, međutim dobar dio ljudi nije povjerovao u iskaz. Optužbe nastavljaju rasti, uključujući i nedavni skandal gdje je Ubisoft Singapore došao pod istragu za mobing i seksualno uznemiravanje.

Kada se pogldaju sve činjenice i optužbe može se stvoriti konkretna slika o Ubisoftovom korporacijskom vodstvu kao i sa opredjeljenjima koje je Ubisoft obećao napraviti povodom optužbi. Kompanija je najavila da će Igor Manceau, Creative Director u firmi već dva desetljeća zauzeti novu funkciju kao Chief Creative Officer (CCO), funkciju koja direktno odgovara CEO i co-founderu kompanije Yvvesu Guillemotu. Funkcija također donosi mjesto na Ubiusoftovom Executive Committee. Ubisoftov prijašnji CCO, Serge Hascoët, je jedna od osoba koje su napustile kompaniju prošlog ljeta.

Posljednja funkcija koju je Manceau izvršavao je Creative Director za Riders Republic, te je priopćenje za javnost naglasilo da će u njegovoj novoj funkciji “blisko surađivati sa sudionicima u svim kompanijinim studijima gdje će se pobrinuti za hranjenje kreativnog duha timovima.”

Ukoliko vam ovo izgleda kao izvješće iz škole, vjerojatno je zbog toga što Ubisoft zna pod kolikim je povećalom i zna koliko je važna ova pozicija obzirom da je posljednja osoba koja ju je držala protjerana iz firme.

“Možemo se samo nadati da će njegovo zaposlenje donijeti pravilnu promjenu nakon poteza njegovog prethodnika,” piše u tekstu. “Međutim, ne možemo preći preko tih poteza i nadamo se da će Igor poduzeti pravilne korake i ispraviti sve pogreške koje je njegov prethodnik napravio.”

Najveće dijete redakcije, iako po godinama bi trebao biti "odrastao". Obožava knjige i filmove, pogotovo fantasy žanr. U slobodno vrijeme čita, uči, game-a i najvažnije, živcira Adija.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply