by Nenad Divljakovic in
videoigre VIJESTI Zanimljivosti

Kao što je svima poznato, Bethesda je postala deo Microsoftovog tabora, a Starfield će biti objavljen isključivo za PC i Xbox.

Todd Howard je govorio za Telegraph o tome kako su igre bolje ako se urade samo za neke platforme. Ako mislite da su ovo gluposti, pročitajte članak do kraja, jer ima istine u ovome.

Ja ću pre svega uzeti Cyberpunk 2077 koji je dobio katastrofalne ocene na konzolama. Ovim ne želim reći da su konzole loše, već da ako neko želi da ima svoju igru na više platformu, onda mora da odradi posebne verzije, i samim tim sebi zada mnogo velik posao.

“Hardver nam definitivno pomaže da uradimo puno stvari sa učitavanjem. Ali, znate, grafička tačnost je grafička tačnost. Ne želim da mislim na to kao da je grafička tačnost prepreka, da li znate na šta mislim ? ” nastavlja dalje. “Zapravo se radi o fokusu, to bih rekao. Lepo je postaviti letvicu visoko, očigledno, ali zaista je dobro biti u mogućnosti da se fokusiramo i kažemo da je ovo ono što stvaramo, a ovde je letvica. “

Howardov način govora definitvno postavlja očekivanja za Starfield. Jesmo videli trailer, ali nigde tu nije prikazan gameplay.

Mnogo smo razmišljali o tome gde želimo da završimo i dugo smo razgovarali sa Microsoftom o tome da potencijalno možemo da uradimo tako nešto. Volimo njihove platforme i zaista ljude tamo. Imamo puno dubokih prijateljstava. I na kraju dana, mislim da će nam to omogućiti da napravimo najbolje stvari koje smo ikada imali. “Medijska strategija Xboxa, uključujući izdanja Game Pass prvog dana koja se takođe mogu reprodukovati preko “oblaka”, deo je razloga zbog kojeg je Howard izgleda da je zadovoljan partnerstvom Microsoft / Bethesda. „Mi verujemo u sve načine koje Xbox i Microsoft čine kako bi igre doprele do više ljudi. Bilo da je to integracija sa računarom, koja je za nas ogromna, ili streaming u “oblaku” i sve te stvari. Tako da mislim da je reč o zauzimanju dugoročnog stava “.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply