by Adi Zeljković in
VIJESTI Zanimljivosti

The Entertainment Software Association (The ESA) najavila je novo partnerstvo sa Međunarodnim udruženjem developera igara (IGDA) koji imaju za cilj veće prisustvo Indie developera na E3 sajmu. Partnerstvo zvanično započinje sa ovogodišnjim E3 događajem, ali u planu je da se nastavi i sledećih godina.

„Preispitujemo E3 na različite načine, a deo toga je i interakcija sa nezavisnim programerima nudeći mogućnosti koje pomažu da se istaknu oni i njihov rad na globalnoj sceni“, rekao je izvršni direktor ESA Stanley Pierre-Louis. „Indie programeri su kritični deo industrije video igara i oduševljeni smo što širimo našu ponudu kako bismo stvorili mogućnosti za predstavljanje svog rada širom sveta.“

Partnerstvo će članovima IGDA pomoći da svoj rad predstave na jednom od najvećih događaja u industriji. Pre su se indie igre prikazivale kao deo predstave  većih izdavača poput Microsofta.

Kako će  E3 2021 biti u potpunosti online događaj, veći deo će činiti uobičajene konferencije za štampu, otkrivanja i najave igara i posebne goste. E3 je takođe najavio da će ugostiti poseban portal i prateću aplikaciju koja će omogućiti programerima da virtuelno prikažu svoje igre. Onlajn format može potencijalno učiniti prikazivanje igre na E3 dostupnijim nezavisnim programerima širom sveta, bez potrebe dodatnih troškova.  

Ovogodišnji E3 će se dogoditi između 12. i 15.  juna.

Život Adija uvijek se vrtio oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vijesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na našem YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, naš je čovjek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvijek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply